Genomineerden Taalunie Toneelschrijfprijs 2013 bekend

Beeld ShutterstockDe toneelschrijvers Bernard Dewulf, Eric de Vroedt, Sadettin Kirmiziyüz en Casper Vandeputte en het collectief BOG zijn genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2013.

De vier teksten waarop de jury haar keuze liet vallen zijn: BOG. van het collectief BOG (Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen), Een lolita van Bernard Dewulf, Mightysociety10 van Eric de Vroedt en Somedaymyprincewill.com van Sadettin Kirmiziyüz en Casper Vandeputte.

De laureaat wordt bekendgemaakt op 25 november in HETPALEIS in Antwerpen. Toneelschrijfster Lot Vekemans, laureate in 2010, houdt bij die gelegenheid de jaarlijkse Taalunie Toneellezing. Studenten van theateropleidingen in Nederland en Vlaanderen kiezen hun eigen winnaar uit de vier nominaties.  

De Nederlands-Vlaamse jury van de Toneelschrijfprijs bestaat uit Robby Cleiren (speler/theatermaker bij De Roovers Antwerpen), Rob Vriens (freelance regisseur, werkzaam in Nederland en Duitsland in het jeugdtheater) en Judith Wendel (freelance dramaturg en theaterdocent, o.a. bij Jakop Ahlbom Amsterdam en Conny Janssen Danst Rotterdam). Steven Peters is de secretaris.

Over Taalunie Toneelschrijfprijs

De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Deze prijs bedraagt 10.000 euro. Met deze onderscheiding wil de Nederlandse Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren. De Taalunie organiseert de uitreiking samen met Schrijverspodium, het Vlaams Fonds voor de Letteren, het Nederlands Letterenfonds en HETPALEIS Antwerpen.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Nederlandse Taalunie.

Bron

http://taalunie.org/nieuws-en-pers/persberichten/genomineerden-taalunie-toneelschrijfprijs-2013-bekend