Afbeelding

twee handen met gamecontrollers en een beeldscherm met een spel

Foto: JESHOOTS.com via Pexels

Gamen zorgt dat jongeren meer lezen en Claudia de Breij schrijft portret over prinses Amalia

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Claudia de Breij schrijft portret over prinses Amalia

In samenwerking met prinses Amalia heeft Claudia en Breij een portret over de troonopvolgster geschreven. Amalia heeft de cabaretière en schrijfster meegenomen naar belangrijke plekken en hier gesprekken met haar gevoerd. Het boek over de prinses, die in december achttien wordt, komt in november uit.

Bron: NU.nl

Gamen zorgt dat jongeren meer lezen

Readifiction, een onderzoek waarin een app gamen en lezen combineert om jongeren aan het lezen te krijgen. In de Ubisoft Special app krijgen jongeren de verhalen te lezen waardoor populaire games zijn geïnspireerd. Het lezen via een game-app bleek erg aantrekkelijk te zijn en jongeren gaven de verhalen uitzonderlijk hoge scores. Echter moet niet te vroeg gejuicht worden, aangezien slechts 29% van de gebruikers de verhalen ook helemaal heeft uitgelezen.

Bron: Tzum.info

Monique Hendriks wint NK Poetry Slam 2021

Monique Hendriks is Nederlands Kampioen Poetry Slam 2021 geworden. Vrijdag 24 september stonden, na de voorrondes door het hele land, elf kandidaten in de finale tijdens het Internationaal Literature Festival Utrecht. In de finale stond Hendriks tegenover Lucas Kloosterboer en veroverde de titel. Ze neemt het stokje over van Martje Wijers, die in 2020 de titel won.

Bron: Cultureelpersbureau.nl

Netflix koopt Roald Dahl verhalen

Streamingsplatform Netflix heeft alle verhalen van jeugdboekenschrijver Roald Dahl opgekocht. Het Amerikaanse bedrijf kocht, het bedrijf dat in handen was van Luke Kelly, Roald Dahls kleinzoon. 

Bron: De Standaard

Uitgeven