Afbeelding

Iemand pakt een boek

Foto: Pexels

Friends-acteur Matthew Perry schrijft boek en biografie Erasmus, Dwarsdenker wint prijs

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!
 


Matthew Perry brengt boek uit over zijn verslaving

Het is algemeen bekend dat de acteur Matthew Perry, bekend uit de serie Friends, gekampt heeft met een verslaving. De acteur heeft besloten een boek te schrijven over deze tijd. Perry zegt dat de verslaving is ontstaan door een ongeluk met een jetski. Hij kreeg sterke pijnstillers die hem een prettig gevoel gaven. Zo fijn dat hij daarna steeds meer wilde en de controle verloor.
Tijdens de hoogtijden van Friends in 1997 ging hij voor het eerst naar een ontwenningskliniek. In zijn boek zal hij beschrijven hoe dit eraan toe ging achter de schermen.

Bron: Welingelichtekringen.nl

Marieke Lucas Reijnenveld over Thomas Verbogt

In de Nijmeegse boekhandel Dekker was een feest georganiseerd ter ere van schrijver Thomas Verbogt. Zijn debuutroman De Feestavond kwam 40 jaar geleden uit, waardoor het tijd was voor een jubileum. Op zijn feest kwam één erg bijzondere gast: Marieke Lucas Reijnenveld.
Ze laat weten dat Thomas Verbogt een vriend en leermeester van haar is geworden, vandaar dat zij die dag als eerste spreker aan het woord was.

Bron: DeGelderlander.nl

Campagne Nederland leest

De komende maand staan de bibliotheken in Nederland in het teken van: Nederland leest. Tijdens deze campagne wordt er aandacht besteed aan de positieve dingen die het lezen van een boek je kunnen brengen. Om dit te ondersteunen kan je in bibliotheek Groningen daarom een gratis exemplaar van het boek De wandelaar ophalen, geschreven door Adriaan van Dis.
Het boek vertelt een verhaal over een Nederlander in Parijs die tijdens een brand plotseling een zwerfhond in handen krijgt. Het beestje opent een hele wereld voor de Nederlander en verandert Parijs en daarmee nog vele andere dingen.

Bron: Eemskrant

Biografie Erasmus, Dwarsdenker wint prijs

Op zondagochtend 31 oktober is in het VPRO-programma OVT het boek Erasmus, Dwarsdenker uitgeroepen als winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs. Auteur Sandra Langereis krijgt naast de lof ook een prachtig bedrag van 20.000 euro bij. De Libris Geschiedenis Prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een historisch werk dat veel publiek aantrekt.

Bron:Rijnmond.nl en Tzum 

Uitgeven