Start » Nieuws » Free-writing: de remedie tegen writer’s block!

Free-writing: de remedie tegen writer’s block!

22 April 2013

De naam zegt het al: schrijven zonder regels of grenzen. Het enige wat je nodig hebt is een idee, een computer of het aloude pen en papier.

Bij free-writing gaat het voornamelijk om het proces vóór het daadwerkelijk schrijven van een stuk. De ideeënfase dus. Hierbij geldt dat je voor een vastgestelde tijd non-stop moet blijven schrijven. De tijdsduur is voor iedereen anders, maar je kunt hierbij denken aan vijf tot twintig minuten. Voor correcties is geen ruimte, het gaat puur om het schrijven.

Weet je een woord niet of twijfel je bij bepaalde woorden of zinnen, zet er dan puntjes voor of markeer ze met rood zodat je weet dat je hier later op terug moet komen. Zelfs als je buiten je thema gaat schrijven en een andere weg inslaat, is dit geen probleem. Jouw pas geschreven stuk is nog maar een ruwe versie die later een herschrijfronde krijgt. Als je schrijftijd om is, kies je de zinnen en stukken die je in jouw definitieve tekst wil opnemen.

Onthoud dat het altijd fijn is om wat op papier te hebben staan, ook al is het maar gekrabbel. Soms kan een dergelijke krabbel je juist verder op ideeën brengen of een creatieve ingeving bezorgen waar je vooraf nooit aan gedacht zou hebben.

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Free_writing

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Crowd Writing bij Schrijven Online
- Herschrijven is puzzelen


Tags:
  • Hoe schrijf je subtiel over emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Minicursus flashbacks
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's 
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 16:00 uur, dan krijg je het nummer thuisgestuurd!

Introductiekorting!
Schrijven Magazine SUPERAANBIEDING

Korting én 2 cadeaus!

Word nu abonnee!