Afbeelding

Eerste schrijvershuis in Twente opent op 2 september

Op 2 september opent literair agent Dorine Holman uit Noordwijk Het Schrijvershuisje Lutterzand in De Lutte, Overijssel. Een plek waar een schrijver even kan ontsnappen aan het dagelijkse, hectische leven en volledig kan focussen op het schrijven.

Het idyllische huisje is beschikbaar voor (inter)nationale auteurs, dichters, vertalers, journalisten, schrijvers in spé, kunstenaars én boekenliefhebbers.

Het Schrijvershuisje is te huur voor €585 (laagseizoen) of €650 (hoogseizoen) per week.
Oprichtster Holman is zich ervan bewust dat niet elke schrijver of kunstenaar toereikend budget heeft om een verblijf te bekostigen. Daarom is er bemiddeling mogelijk: ‘Ik heb goede relaties met diverse stichtingen, overheden en subsidiegevers in binnen- en buitenland, en ken de wegen om fondsen of stipendia aan te vragen. In overleg met de auteur of kunstenaar kan ik bepalen of ik iets voor haar of hem kan doen op dat vlak.’

Op 2 september wordt het schrijvershuis officieel geopend door burgemeester Sijbom van Losser, schrijver Jaap Scholten en uitgever Paul Abels.
Meer informatie vind je op de website van Het Schrijvershuisje Lutterzand of op de website van oprichtster Dorine Holman.