Afbeelding

Bij het Citatenmuseum kun je elke dag een schrijfoefening maken.

Een heel jaar schrijven

Bij het Citatenmuseum kun je elke dag een schrijfoefening maken.Sinds 1 januari 2012 wordt dagelijks een schrijfopdracht gepubliceerd op de blog van het Citatenmuseum. De essentie van de blog, opgezet door schrijfdocente Mia Meijer, is om een jaar lang elke dag aan een schrijfopdracht te werken. Zij nodigt iedereen uit om mee te doen.

De thema’s van de opdrachten variëren sterk. Zo kun je de ene dag over een gebeurtenis in je verleden schrijven en wordt op een andere dag je mening over een onderwerp gevraagd. Sommige opdrachten bestaan zelfs uit een woordspel.

Je kunt op twee manieren deelnemen aan het project: zelfstandig of in samenwerking met het Citatenmuseum. Als je zelfstandig te werk gaat, kun je elke dag de website van het Citatenmuseum raadplegen voor de nieuwe opdracht. Aan het eind van het jaar heb je dan 366 schrijfopdrachten.

De tweede manier is door je aan te melden. Je ontvangt dan elke dag de opdracht in je mail en je kunt de teksten die je maakt opsturen naar citatenmuseum@planet.nl. Voor een vergoeding kun je feedback op deze teksten ontvangen. Bovendien zullen de opdrachten en veel van de ingezonden teksten aan het eind van het jaar uitgegeven worden in een bundel.

Ook meedoen? Kijk dan op de website van het Citatenmuseum.

Bron

www.citatenmuseum.nl/