Afbeelding

Apple kondigt mogelijk een app aan waarmee je zelf interactieve e-boeken kunt maken.

E-boeken te duur voor Nederlandstalig publiek

Volgens een onderzoek door de Britse ebooksite Bookboon kopen Nederlanders en Belgen weinig e-boeken vanwege de te hoge prijs. Tevens vinden ze het teleurstellend dat er weinig e-boeken beschikbaar zijn.

Een kwart van de 2500 geënquêteerden zei dit jaar van plan te zijn om een e-reader of een tablet te kopen. De prijs van de e-boeken vormt echter een probleem, want deze zijn bijna even duur als gedrukte boeken.

Uit het onderzoek is gebleken dat bijna 23% van de geënquêteerden e-boeken te duur vindt en 40% vindt het aanbod van e-boeken vrij karig. ‘Mensen zijn nieuwsgierig en ze downloaden hun eerste ebooks. Veel van hen zijn echter teleurgesteld, onder andere omdat er niet genoeg titels beschikbaar zijn,’ aldus Thomas Madsen van de website Bookboon. Vergeleken met andere landen lopen Nederland en België achter op dit gebied.

Het is niet ongewoon dat e-boeken momenteel prijzig zijn. Dit geldt voornamelijk voor bestsellers die grotendeels rond de 15 euro digitaal te downloaden zijn. De backlist-titels daarentegen kosten vaak minder dan 10 euro.

Bron

www.ereaders.nl/12031301_nederlanders_vinden_ebooks_te_duur