Afbeelding

Lantaarn in de nacht

Via Pixabay

Doe mee met onze schrijfwedstrijd ‘de Nacht’

Het is de spooky season, want het is bijna Halloween! Het perfecte moment om een spannend of eng verhaal te schrijven. Daarom organiseren we samen met schrijfster Maria Genova de schrijfwedstrijd ‘de Nacht’.

De opdracht

Schrijf een spannend verhaal van maximaal 500 woorden dat zich afspeelt in de nacht. De spanning moet voelbaar zijn, dit mag onderhuids of het kan juist een bloederig scenario zijn. Het onderwerp staat je dus vrij.

Tip: denk eraan om zintuiglijk te schrijven, waardoor de lezer de spanning zelf ook gaat voelen.

Deadline: 14 november 2023, 23:59 uur.

Voorwaarden:

  • Maximaal 500 woorden, exclusief je titel.
  • Je verhaal is geschreven in het Nederlands.
  • Eén inzending per persoon.
  • Upload je Word-document met titel + je naam, of plak je verhaal in het formulier.
  • Uploaden kan via deze link.

Bekendmaking: De winnaar wordt op 21 november bekendgemaakt via onze site, sociale media en nieuwsbrief.

De jury

Maria Genova is schrijfster van enkele bestsellers en prijswinnende boeken. Ze schrijft vaak boeken over maatschappelijke ontwikkelingen, waarvan Komt een vrouw bij de h@cker het bekendst is. Daarnaast schreef ze Hoe schrijf je een bestseller. Ze redigeert ook al jaren manuscripten van andere schrijvers. 

Maria is ook manuscriptbegeleider voor Schrijven Online. Wil je je manuscript door haar laten nakijken? Bekijk dan de opties voor een manuscriptbeoordeling.

De prijs

Er worden drie winnaars gekozen, die allemaal worden gepubliceerd in Alice, de literaire bijlage van Schrijven Magazine. Daarnaast ontvangt de winnaar van de eerste prijs een schrijfboekenpakket.