Afbeelding

Vrouw met fotocamera en notitieboekje

iStock

Doe mee met de reisverhalenschrijfwedstrijd!

Staan jouw koffers compleet met pen en papier al klaar om op vakantie te gaan? Schrijven Magazine organiseert samen met reisverhalenschrijfster Brigitte Ars een reisverhalenschrijfwedstrijd met het thema ‘rugzak’. Doe ook mee met de reisverhalenschrijfwedstrijd bij onze partners Wandelmagazine, Bergen Magazine, Bike Explorer en Yoga Internationaal, links onder aan de pagina.  


De opdracht

Het liefst neem je de tijd voor deze schrijfwedstrijd, denk je rustig na over het thema en een mogelijke invalshoek, zodat je helemaal open staat voor nieuwe inspiratie tijdens je reis. Ga je niet weg of ben je al terug? Dan kan je uiteraard een verhaal schrijven over je eerdere reiservaringen. Bij thuiskomst schrijf je een reisverhaal van 350-450 woorden met het thema ‘rugzak’. Een rugzak kan je letterlijk terug laten komen, maar mag ook symbolisch zijn; wees creatief! 

De voorwaarden:

  • 350-450 woorden, exclusief titel
  • 1 inzending per persoon per titel. Je mag dus voor ieder magazine een verhaal inzenden. Het is een pré om je verhaal in te sturen met de desbetreffende titel in je achterhoofd (een verhaal in de bergen voor Bergen Magazine, een symbolische reis voor Yoga Internationaal)
  • Inzending in het Nederlands
  • Stuur vooral een foto mee!
  • Deadline: 30 september 2022
  • Stuur je verhaal in via deze link.

De jury

De jury bestaat uit de redactie van Schrijven Online en schrijfster Brigitte Ars. Onlangs verscheen het boek van Brigitte Ars ‘Waar is het avontuur. Zoektocht naar een avontuurlijker leven’ bij Uitgeverij Querido. Het is een persoonlijke, journalistieke en professionele zoektocht naar avontuur, de avonturier in onszelf en avontuurlijk leven. Daarnaast heeft ze een eigen online magazine voor avontuurlijke vrouwen, AliceGoesWild.nl en host ze de Avontuurlijk Leven Podcast. Brigitte werkte jaren als journalist en correspondent en werkt nu aan de toerismeafdeling van Breda University of Applied Sciences.

Winnen

De top-5 van elk magazine ontvangt het boek Waar is het avontuur, een zoektocht naar een avontuurlijker leven van Brigitte Ars, wat betekent dat er in totaal 25 boeken te vergeven zijn! 

De eerste plaats van elk magazine krijgt daarnaast ook de schrijfcursus Reisverhalen schrijven, waarbij je naast tips en opdrachten ook feedback ontvangt van Brigitte Ars. 

De allerbeste inzending van de 5 magazines zal gepubliceerd worden in Schrijven Magazine, Wandelmagazine, Bergen Magazine en Yoga Internationaal: dat is bij elkaar een oplage van meer dan 55.000 magazines waar jouw verhaal in verschijnt. 

Schrijftips

Twijfel je hoe je een reisverhaal moet schrijven? Brigitte deelt 5 tips!  

Doe mee met de andere schrijfwedstrijden

Wil je ook meedoen met de andere wedstrijden, om zo meer kans te maken? Bekijk de opdracht op: