Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van de afgelopen twee weken (1+2)

Dit zijn de 5 leukste Ultrakorte Verhalen van de afgelopen twee weken (1+2)In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn.

Ruud Minnee - VERTEKEND BEELD

2 januari
Eindelijk was het buitenaardse wezens gelukt een aardbewoner te ontvoeren en hem zo te prepareren dat ze door zijn ogen onze samenleving konden observeren. Maar omdat het hier de zeer labiele Peter-Jan Bezemer uit Doetinchem betrof, die het grootste gedeelte van de dag tussen zijn benen door naar zijn achterwerk in de spiegel keek, hebben de aliens een nogal vertekend beeld van onze planeet gekregen.

Stefanie Steef Schaap - SPIEGELEN

2 januari
Ik blik naar mijn spiegelbeeld, kijk weg, durf niets te zien. Het beeld is te oppervlakkig, tweedimensionaal, zonder reflectie en diepere gedachten. Ik kijk naar mezelf en zie een ander. Mijn vingers glijden over een gezicht dat ik niet voel. Wat ligt er voorbij het bruin van de ogen? Ik wil het simpelweg niet zien. Als ik dieper reik, is daar het onbekende. Alsof lichaam en geest gescheiden zijn en ik naar bekende vormen kijk, zonder het geheel te herkennen. Ik kijk in de ogen van de oplichter die mij is. ‘Wie ben ik?’ de vraag van een onbekende.

Hein de Kamper - Amputatie

4 januari
'Ses en seven sijn mijn lievelingsgetallen', siste brilslang, en zette hem daarbij wat verder op zijn neus.
'Voor mij alleen zes', zei mier zacht. Hij wilde slang niet nadrukkelijk verbeteren.
'Doe mij maar één', bracht stokstaartje in, terwijl hij de lucht inspecteerde.
'Acht doet het voor mij', skriekte spin, en hij sloeg er een kruis bij.
'Vier', sprak lieveheersbeestje van wie dat vorig jaar nog drie was.
'TWEE!', schreeuwde zwaan die er bij was komen staan. Hij blaasde ervan.
'Negenhonderdnegenennegentig.'
Allen keken even op naar duizendpoot, maar herinnerden zich toen massaal de titel van dit verhaal.

Nancy Bastiaans- Lommen - Binnenpret

6 januari
Met een voet tast ze de vloer af. Jasmine’s rughaar trilt van opwinding. Wow, drie lagen massief hout, afgelakt met zeven lagen vernis, naadloos.
Ze trippelt van links naar rechts en weer terug. Dan blijft ze staan. Alle acht haar voeten tilt ze een voor een op en zet ze weer neer. Ze laat haar achterlijf zakken, voert het tempo op en trekt een sprint. Woei.
Wat geniet ze van het enthousiasme. Ze gillen om haar aan te moedigen en trekken hun benen op om haar ruim baan te geven. Ja, Jasmine komt graag bij de mensen thuis.

Annette Rijsdam - Het P-woord

11 januari
‘Is het niet de herfst die groeit in zijn verlangen naar het maagdelijke wit van de winter? Hunkerend naar ontluikend leven in de lente omdat enkel zijn ervaring het ongerepte kan waarderen? De puurheid van onbevangen zijn?
Haar pen volgde zijn woorden. Ze noteerde zonder te begrijpen. Hij herkende domheid.
‘En blijft het enkel bij observeren, of wilt u deze gevoelens ook praktiseren?’
‘Lieve schat, moraliserende analyses deren mij niet. Mijn oude lijf is slechts het graf van mijn ziel. En wie ben jij, met je avondcursus psychologie, om mijn ziel tegen te houden in wat het verlangt?’

Voor meer ultrakorte verhalen en om je eigen verhaal te delen: ga naar de Facebookgroep.