Dit is het geheim van Lupin, Prins Harry schrijft memoires zonder toestemming van familie

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Barack Obama en Bruce Springsteen brengen samen een boek uit

Na een succesvolle podcastserie besloten Barack Obama en Bruce Springsteen een boek uit te brengen. Renegades: Born in the USA wordt een verzameling van gesprekken tussen de twee goede vrienden. Verwacht interviews, foto’s, archiefbeelden plus concepttoespraken van de voormalige president van de Verenigde Staten en songteksten van de zanger. Obama en Springsteen praten onder andere over onderwerpen als ras, het vaderschap, Amerikaanse helden en muziek. Obama: "De gesprekken die Bruce en ik in 2020 hadden, voelen vandaag net zo urgent als toen.”

Tegelijkertijd met de Engelse editie, brengt Uitgeverij Hollands Diep de Nederlandse vertaling uit.

Bron: Nu.nl

Prins Harry schrijft memoires over de levenslessen

De Britse prins Harry werkt aan zijn memoires en het boek zal eind 2022 verschijnen. Het vertelt over zijn “ervaringen, avonturen, verliezen en levenslessen die hem gevorm hebben,” meldt uitgever Random House. In een verklaring zegt Harry: "Ik schrijf dit niet als de prins die ik ben sinds mijn geboorte, maar als de man die ik geworden ben". De opbrengsten van de verkoop zal de prins aan het goed doel schenken. Volgens de woordvoerder van de hertog van Sussex heeft de prins niet officieel toestemming aan zijn familie gevraagd om dit boek te schrijven, maar is dat ook niet nodig.  

Bron: NU.nl & Nu.nl

Het geheim van Lupin

Wellicht heb je de Netflix-hit het afgelopen jaar gezien: de Franse serie Lupin, gebaseerd op de boeken van Maurice Leblanc. Stéphane Garnier, bekend van Doe en denk als een kat, dook van de wereld die Leblanc creëerde met de meesterdief Lupin. Garnier: "Onder hetzelfde mom heb ik ook boeken geschreven over katten, James Bond en De kleine prins. Al deze personages hebben gemeen dat ze tijdloos en universeel zijn. Ze spreken in elke tijd, cultuur en land tot de verbeelding en dragen een boodschap met zich mee. Ze kunnen ons daardoor helpen en ik vind het leuk om dat te onderzoeken."

Doe en denk als Arsène Lupin is vanaf vrijdag 23 juli verkrijgbaar.

Bron: Nu.nl

Arnon Grunberg maakt leeslijst voor zijn zoon

Voor zijn zoon Alyosha maakte Arnon Grunberg alvast een lijst vol leessuggesties. Grunberg schrijft in een essay in de Volkskrant: “Ik kan mijn zoon wel inlichten over het verrukkelijke vergif waarmee mijn ouders mij hebben vergiftigd, maar als puntje bij paaltje komt moet hij zichzelf vergiftigen. Je moet je niet wagen aan recepten voor de net beheersbare waanzin, ik doe slechts suggesties zoals mijn ouders dat ook hebben gedaan.” 

Een kleine greep uit de lijst van zijn ‘vergif’: boeken van Tonke Dragt, De donkere kamer van Damokles en De steppewolf van Hermann Hesse. Lees het essay hier (€).

Bron: Tzum.info & de Volkskrant
 

Uitgeven