Afbeelding

Boekhandel

Foto: cottonbro via Pexels

Boekverkoop gestegen dankzij Boekenweek en Tonke Dragt komt met nieuw kinderboek

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Boekverkoop gestegen dankzij Boekenweek 2021

De Boekenweek 2021, die plaatsvond van 29 mei tot en met 6 juni, heeft voor een flinke stijging in de boekverkoop gezorgd. Dat meldt Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Na de heropening van de boekhandels is de boekenmarkt flink aangetrokken en de Boekenweek droeg hieraan bij. Het was de op één na hoogste afzetpiek sinds begin dit jaar.

In totaal werd er voor 12,3 miljoen euro aan boeken verkocht. Het bestverkopende boek was De genocidefax, het boekenweekessay dat geschreven is door Roxane van Iperen.

Bron: Nu.nl

Tonke Dragt (90) komt met nieuw kinderboek in samenwerking met Rindert Kromhout 

Twee bekende jeugdboekenauteurs slaan de handen ineen en brengen samen een kinderboek getiteld Wie achter deze deur verdwaalt uit. Tonke Dragt (De brief voor de koning) en Rindert Kromhout (Soldaten huilen niet) brengen het boek uit bij Uitgeverij Leopold. Het verhaal gaat over Laurenzo die tijdens een bezoek aan het huis van een bekende schrijfster een deur ontdekt die hem en zijn klas naar onbekende landen kan brengen. 

Bron: Tzum.info

Longlist Jan Wolkers Prijs 2021 is bekend

Afgelopen weekend werd de longlist voor de Jan Wolkers Prijs bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 24 oktober, in een speciale uitzending van Vroege Vogels. Alle namen van de longlist bekijken? 

Bron: Tzum.info

10 debutanten krijgen geldbedrag om aan hun tweede boek te werken

Het Nederlands Letterfonds geeft 10 debutanten een beurs van 11.000 euro om te werken aan hun tweede boek. De auteurs zijn: Simone Atangana Bekono (Confrontaties), Anna de Bruykere (Voor permanente bewoning), Michiel Cox (Messias van niks), Thomas van der Meer (Welkom bij de club), Khalid Mourigh (De gast uit het Rifgebergte), Mar Oomen (Missievaders), Sholeh Rezazadeh (De hemel is altijd paars), Lotte Stegeman (De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden), Marjolein Visser (Restmens) en Roos Vlogman (Raaf). 

Bron: Tzum.info

Uitgeven