De meest opvallende UKV's van deze week

In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn. Ook zetten we het verhaal met de meeste likes in de spotlight. Deze week is dat Bregje van der Steeg met Lege borden, eindelijk.

Bregje van der Steeg - Lege borden, eindelijk

24 september

Als ik de wortels sta te schrappen neem ik per ongeluk een stukje vinger mee. Waarom serveer ik dit niet als avondeten, vraag ik me af als ik het bloed van het rafelige stompje zuig. De nagel eraf wrikken is even een werkje en op de botjes moet je wat steviger kauwen dan op een normale wortel, maar het smaakt best. ‘Dit willen we vaker eten!’, juicht mijn gezin. ‘Dat is goed’, glimlach ik dankbaar – eindelijk iets dat ze wél eten. ‘Het kan nog negen keer.’

Ilona Bloeme - Fietsverdriet

26 september

Van veraf zie ik de oude man. Hij klampt zich vast aan een verkeerspaal om zich staande te houden. Auto’s rijden langs hem heen de parkeerplaats op. Langzaam tilt hij zijn linkervoet omhoog. Bijna over het frame. Tevergeefs landt zijn voet keer op keer weer op de plek waar hij vandaan kwam. Mijn groet haalt hem uit zijn concentratie. Terwijl ik zijn stuur vastgrijp pak ik hem bemoedigend beet bij zijn schouder. ‘Ik moet dit zelf kunnen,’ fluistert hij wanneer hij zijn linker- naast zijn rechtervoet zet. ‘Ik moet dit zelf kunnen…’ Een traantje glinstert tussen zijn wimpers door.

Nancy Bastiaans - Bedrust

27 september

Ik slinger mijn benen uit bed. Ze landen precies waar ik ze hebben wil; voor de kledingkast. Verdorie, zonder mijn romp en armen staan ze daar ook maar te staan. 
‘Benenwagen, hierrrr. Nee, niet doen.’ Te laat, ze lopen de trap af. De voordeur slaat dicht. 

Pas als het donker is hoor ik ze thuiskomen. Gestommel op de trap. ‘Gelukkig jullie zijn er, dan kunnen we eindelijk samen opstaan. 
Ze zwalken, zijn bezopen. Twee meter voor het bed vallen ze om. ‘Er zwaait wat. Ik ben klaar met jullie.’ Op internet google ik naar een nieuw onderstel. ‘

Remke Jansen - Opperdepop

27 september

Berend bestelt voor het eerst van zijn leven iets online. 
Hij was ten einde raad toen hij erachter kwam dat zijn toiletpapier bijna op was en kon wel huilen bij de gedachte dat hij ten overstaan van anderen met zoiets intiems door de winkel moest!
De bestelling is gemaakt. Hij maakt een vreugdedansje door de kamer en zingt er zowaar een liedje bij: ‘Opperdepop zonder problemen, morgen komt er nieuw papier! Leve... het internet!’
Een vrachtwagen brengt hem de volgende ochtend twee pallets vol. De hele buurt komt kijken. Zoveel rollen hebben ze nog nooit bij elkaar gezien.

Ferry Segers - Kabaal

25 september

Een krakende fiets verstoort de rust van opa Hans.
Het is nog donker, wie maakt hem zo vroeg al wakker?
Opa Hans ziet de fietser vanuit zijn slaapkamerraam op hem af komen.
Vol woede gooit hij de bierfles die op de vensterbank staat in de richting van de jongeman.
‘Haha, raak!’ juicht hij.
‘Dat zal die wel laten de volgende keer.’
Vrolijk vanwege zijn overwinning vertrekt hij weer naar dromenland.
Die ochtend zit opa Hans aan de ontbijttafel te mopperen.
‘Waar is mijn krant?’