Afbeelding

Popcorn bij haardvuur

Pixabay

De leukste schrijfwedstrijden van december en januari

December en januari zijn de hoogtepuntmaanden van de winter en de feestdagen. Kerst en oudejaarsdag komen er bijna aan, en dit betekent ook weer een aantal leuke schrijfwedstrijden. Geïnspireerd door de kou, de wind, de kerstlichtjes en het vuurwerk? Laat je creatieve schrijfbrein kraken en waag je aan de leukste schrijfwedstrijden van december en januari.


IJswind

Deze december gaat de schrijfwedstrijd ‘IJswind’ van start. Toepasselijk, want nog even en dan begint officieel de winter. De opdracht? Schrijf een verhaal in het horror/thriller genre met als titel ‘IJswind’. Misschien schrijf je wel over een koelbloedige moord op de Veluwe, paranormale verschijningen of een seriemoordenaar die zijn slag slaat in een winters Zweeds dorp. De eis: het verhaal mag maximaal 2000 woorden zijn. De winnaar ontvangt een boekenbon van 75 euro.

Deadline: 15-12-2019

Wie: Pro Publishing

Winnen: een boekenbon van 75, exclusieve spotlight op de website en jaar lang gratis membership van de website.

Website: ProPublishing.nl

Eiland haiku

Altijd al liefhebber geweest van de Japanse dichtkunst die bekend staat als haiku? Nu is het je kans om een haiku te schrijven voor de schrijfwedstrijd ‘eiland haiku’. Een eiland haiku bestaat uit drie regels van beurtelings 5-7-5 lettergrepen. Laat je inspireren door de kou, de vorst en de feestdagen, en stuur een ‘vingerhoed vol emotie’ op naar beeldmakers@planet.nl.

Deadline: 20-12-2019

Wie: Atelier Beeldmakers Christel van Vliet

Winnen: de eerste drie krijgen een plaats op het dichtpad en een oorkonde.

Website: Beeldmakers.nl

De blokkade

In samenwerking met Querido Academie organiseert Schrijven Online de schrijfwedstrijd: De blokkade.

We zijn er door recentelijke Nederlandse politieke gebeurtenissen wel bekend mee geworden, blokkades. Of het nu blokkeerfriezen zijn of boeren op tractors. Schrijf een verhaal of gedicht van maximaal 500 woorden met als thema: de blokkade. Je bent vrij in je creativiteit, dus de blokkade hoeft niet per se te slaan op de tractoren, activisten of gele hesjes. Het verhaal mag ook gaan over emotionele blokkades. Verzin er op los!

Deadline: 01-01-2020

Wie: Schrijven Online & Querido Academie

Winnen: opleidingscheque van Querido Academie

Website: Schrijvenonline.org

Literatuurprijs Amsterdam Nieuw-West

De literatuurprijs Amsterdam Nieuw-West is een initiatief van Boekhandel Meck&Holt en wordt dit jaar voor de 2e keer uitgeschreven. De prijs wordt toegekend aan het door de jury als beste beoordeelde korte verhaal met als centraal thema Amsterdam Nieuw-West. De opdracht is: schrijf een tekst van maximaal 5000 woorden met als thema Amsterdam Nieuw-West of de nabije omgeving. Voor de rest ben je vrij in je keuze. Of het nu fictie of non-fictie is, en zich afspeelt in het verleden of de toekomst.

Deadline: 03-01-2020

Wie: Boekhandel Meck&Holt/Theater Meer Vaart

Winnen: 1500 euro

Website: Libris.nl