De vijf leukste schrijfwedstrijden van januari

Nog maar twee dagen voor het nieuwe jaar. Wat zal 2012 ons brengen? Wat zeker is, is dat er geen tekort is aan schrijfwedstrijden. Schrijven Online brengt de vijf schrijfwedstrijden in beeld die je niet wilt missen in januari.

1. De Zoute Zoen
Voor de Zoute Zoen kun je een manuscript voor een jeugdboek insturen om welgeteld 12.500 euro te winnen, plus een publicatie bij uitgeverij Davidsfonds/Infodok. Iedereen kan meedoen, zolang het jeugdboek voor jongeren vanaf 12 jaar is. De deadline voor deze wedstrijd is 1 februari 2012. Er is geen maximum aantal woorden. Meer informatie over deelnemen en insturen kun je vinden op de website van de Zoute Zoen.

2. Jaylen Books Valentijn wedstrijd
Nu 2012 voor de deur staat, zal de gedachte aan Valentijn in velen van ons opbloeien. Jaylen Books komt daarom met een Valentijn schrijfwedstrijd, waarbij alle ingezonden verhalen worden uitgebracht in een Valentijn bundel. De winnaar wint bovendien een dinercheck voor twee. Ingezonden verhalen dienen rond het thema 'liefde' geschreven te worden en moeten minimaal 1.500 woorden tellen. De uiterste inzenddatum is 12 januari 2012. Eind januari wordt de bundel gepubliceerd. Voor meer informatie, zie de website van Jaylen Books.

3. Schrik!
VrouwenThrillers.nl publiceert in februari een verhalenbundel onder de naam 'Schrik' waarvoor verhalen ingezonden kunnen worden. Deze verhalen moeten draaien om 29 februari, schrikkeldag, dienen maximaal 4.000 woorden lang te zijn en moeten passen binnen het thrillergenre. De beste verhalen worden gepubliceerd in de bundel. Hoeveel dit zullen zijn, wordt gaandeweg besloten door de redactie van VrouwenThrillers.nl. De deadline voor de inzendingen is 22 januari 2012. Meer informatie is te lezen op de website van VrouwenThrillers.nl.

4. Maerlant Poëzieprijs
De Maerlant Poëzieprijs is inmiddels bij de derde editie aanbeland. Ditmaal is het thema 'Sporen'. De gedichten (één per persoon) dienen voor 1 februari 2012 ingezonden te worden en worden door een jury beoordeeld. Vervolgens wordt er een winnaar uitgekozen en ca. dertig andere gedichten voor een bundel. De winnaar ontvangt 500 euro tijdens de prijsuitreiking op 14 april. Meer informatie is beschikbaar op de website van de Maerlant Poëzieprijs.

5. Playboy's Women Only Erotica Contest
Ook Playboy waagt zich aan de schrijfwedstrijden. Dus trek je stoute schoenen aan, schrijf een erotisch verhaal en win een publicatie in de Playboy. Het verhaal mag maximaal 1.500 woorden zijn en moet ingezonden worden voor 16:00 uur op 6 januari 2012. Alleen vrouwen mogen meedoen aan deze wedstrijd. De winnaars worden de week daarop bekend gemaakt. Voor meer informatie, zie de website van de Playboy.

Bron

www.schrijvenonline.org/wedstrijden