De 5 schrijfwedstrijden met leuke prijzen

Heb je altijd al gedroomd van een eigen schrijverscarrière? Maar durfde je de grote stap nog niet te zetten? Geen zorgen, want je hoeft geen bestsellerauteur te zijn om te genieten van lof en prijzen. Er staan dit jaar een aantal schrijfwedstrijden op de planning. De prijzen variëren van 50, 200 tot 1000 euro, of zelfs een uitgeefcontract. Mooi meegenomen, of niet? Bekijk de wedstrijden van de komende maanden hieronder. 

Maerlant Poezieprijs 

De prijs van de wedstrijd is vernoemd naar de dichter Jacob van Maerlant. In opdracht van ridder Nicolaar van Cats schreef hij van zijn belangrijkste werken, namelijk ‘Der Naturen Bloeme’. Hij schreef in zijn leven meer dan 230.000 verzen! Zoveel gedichten hoef jij natuurlijk niet te produceren, want voor deze wedstrijd is één genoeg. De twintig beste gedichten worden gepubliceerd in een mooi bundel, en de winnaar ontvangt daarnaast een geldbedrag van 500 euro. Waar wacht je op?

Deadline: 3 maart 2024
Doe mee

Fantasywedstrijd van Moon uitgevers

Ben jij een echte liefhebber van fantasy? Droom jij van een eigen YA-fantasy te schrijven, en wil je graag je fantasie de vrije loop laten? Dan is de YA-schrijfwedstrijd iets voor jou. Het ingestuurde verhaal bevat minimaal 8.000 woorden en maximaal 10.000 woorden. De winnaar werkt zijn verhaal later uit tot een volledig boek. Het insturen van je manuscript kan tot 3 maart 2024. Hurry up!

Deadline: 3 maart 2024
Doe mee

Verhalenwedstrijd van LetterRijn

Een foutje maakt iedereen weleens, maar wat als het pijnlijke en gruwelijke gevolgen op je leven heeft? De echte thrillerfans voelen waarschijnlijk al tintelingen in hun onderbuik, een teken van inspiratie. De bedoeling is om een spannend verhaal van 3.500 tot 4.500 woorden te maken. De winnaar ontvangt een troffee en een geldbedrag van 100 euro. De geplaatste verhalen worden opgenomen in de verhalenbundel die uitgeverij LetterRijn in het najaar van 2024 zal uitgeven. 

Deadline: 30 april 2023
Doe mee

Sinterklaasverhaal

Ik weet het, ik weet het… Sinterklaas is al terug naar Spanje, maar zijn schrijfwedstrijd loopt alvast. Uitgeverij Sam Notherlake is op zoek naar leuke sinterklaasverhalen om te bundelen in een sinterklaasboek. De eisen van het verhaal zijn minimaal 2.000 woorden en maximaal 2.500. Wil je voor kinderen schrijven en zie je jouw verhaal graag gepubliceerd terug? Stuur jouw verhaal dan in. 

Deadline: 1 juni 2024
Doe mee

Feelgood schrijfwedstrijd 

Wil je jouw zomer écht een magische tint geven? Doe dan mee met de Feelgood schrijfwedstrijd. Na een succesvolle herfsteditie die maar liefst 11 boekencontracten opleverde, organiseren we opnieuw een schrijfwedstrijd. Hoewel het natuurlijk nog lang geen zomer is, zijn we op zoek naar talenten die het zomergevoel bij lezers weten op te wekken. Strandfeestjes, zonnige daken, terrassen en een strakblauwe lucht. Wat doet jou aan de zomer denken? Mix die ingrediënten met een leuk verhaal, sterke personages en een goede spanningsboog, en voilà, je hebt een elixer van een heerlijk zomergevoel. De eerste prijs is een uitgeefcontract bij De Verhalenfabriek en de tweede en derde prijs is een leuk boekenpakket. Geloof me, dat wil je niet missen.

Deadline: 1 mei 2024
Doe mee