Afbeelding

Dagboek Anne Frank geveild voor 10.000 euro, Lucinda Riley bestsellerlijst

Foto: Pexels

Dagboek Anne Frank geveild voor 10.000 euro, Lucinda Riley bestsellerlijst

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Dagboek Anne Frank geveild voor 10.000 euro

De eerste druk van het dagboek van Anne Frank is op 11 mei geveild voor 10.000 euro. De eerste editie van Het Achterhuis werd verkocht bij het veilinghuis Burgersdijk & Niermans in Leiden. Dit exemplaar was bijzonder, omdat het nog in goede staat is. Op de omslag zaten alleen in de hoeken wat slijtage. Bij de andere eerste edities was er veel meer schade, deze werden verkocht voor 8.000 euro.

Bron: .nu.nl/

Lucinda Riley weer op De Bestsellerlijst 60

Op 6 mei bracht Lucinda Riley haar boek De Zevende zus uit en bereikt daarmee nu al De Bestsellerlijst 60. In een snelvaart weer de schrijfster wéér op nummer 1 te komen. Dit deed ze ook met de andere titels van De Zeven Zussen-serie. In 2019 verbrak Riley al meerdere records in De Bestsellerlijst 60. 

Bron: .tzum.info/

Erik Dijkstra wint Nico Scheepmaker Beker

Met zijn sportboek Ali was mijn vriend heeft presentator Erik Dijkstra de Nico Scheepmaker Beker gewonnen. Het beste sportboek van 2020 werd door de jury met de volgende woorden geprezen: “Een must voor sportliefhebbers. Zelfs voor hen die niet van boksen houden”.
Sinds 2005 wordt deze prijs uitgereikt.

Bron: .nu.nl

Ronald Giphart bespreekt kookboeken in podcast

In een nieuwe podcast gaan schrijver Ronald Giphart en chef-kok Danny Jansen samenwerken. De podcast zal gaan over kookboeken. In De Kookboekenclub komt er elke week een nieuwe gast en wordt er gegeten, gedronken en natuurlijk gepraat over kookboeken. Elke week zal er een nieuwe aflevering te beluisteren zijn.

Bron:.nu.nl/

Uitgeven