Afbeelding

Crowd Writing: Johan van den Ende aan het woord

Crowd Writing: Johan van den Ende aan het woord‘Creativiteit is pluriform en daagt een ieder uit aangesproken te worden vanuit diversiteit,’ aldus Johan van den Ende, een ondernemend zeilmaker, enthousiaste schrijver en de projectredacteur van het crowd writing project Screenshot van Schrijven Online.

Het is bijna zover. Het eerste hoofdstuk van Screenshot, geschreven door thrillerauteur Judith Visser, komt volgende week online. Vanaf dan kan iedereen meedoen aan de crowd novelle door een tweede hoofdstuk te schrijven en in te sturen. Voordat we beginnen met dit creatieve samenspel, geven wij deze week het woord aan projectredacteur Johan van den Ende.

Johan is medebedenker van het schrijfproject en één van de juryleden. Wij vroegen aan hem hoe hij op het idee voor dit project kwam. ‘Door het proeflezen op Schrijven Online kwam ik op het idee om een gezamenlijk verhaal te schrijven. Je ziet dat door de interactie tussen de schrijvers er zoveel mooie dingen gebeuren. Ik realiseerde mij dat elkaar inspireren juist onder dergelijke omstandigheden erg goed kan werken en zeker met het voorzet van een schrijfster als Judith Visser, kan dit project tot een bijzondere novelle leiden,’ aldus Johan.

Ook vroegen wij aan Johan wat zijn verwachtingen zijn van dit project. ‘Eerlijk gezegd verwacht ik meer op het gebied van kwaliteit dan kwantiteit. Onder ons (lees: de SOL’ers) zijn nog veel stille schrijvers die, om welke reden dan ook, nog niet gehoord of gelezen willen worden. Dat is jammer, want iedere tekst begint met een tekortkoming en iedere schrijver leert totdat hij zijn allerlaatste punt heeft gezet. Schroom is dus onnodig. Wil je schrijver worden? Schrijf en laat je werk lezen!’

‘Een angst voor dit project heb ik niet,’ vertelt Johan. Wel ziet hij de taak om iedere maand het beste hoofdstuk te kiezen als een fikse uitdaging. ‘Gelukkig sta ik hier niet alleen voor.’ 

Lees hier het bericht van Judith Visser en hier hoe je kunt deelnemen aan het project.

Bron

www.schrijvenonline.org