Afbeelding

Boekenhandels open voor afhaal, Lupin-boeken hit na Netflix-serie

Foto: Pexels

Boekhandels open voor afhaal, Lupin-boeken hit na Netflix-serie

Breng jezelf in een keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.


Boekhandels weer open voor afhaal

Schrijvers kwamen in actie om te pleiten voor het openstellen van boekhandels. De brief die geschreven was aan Mark Rutte is getekend door meer dan honderd schrijvers. En er werd geluisterd. In de afgelopen persconferentie konden we allemaal horen dat we weer boeken kunnen kopen op afhaal. Dit is goed nieuws voor schrijvers en lezers, hoewel de deuren van de boekhandels gesloten blijven tot tenminste 2 maart.

Bron: Tzum.info

Boekenreeks Lupin grote hit na Netflix-serie

Lupin staat inmiddels in de top 5 best bekeken Netflix series. Kort nadat de serie te zien was, werden de boeken in overvloed besteld. Niet alleen in Frankrijk waar de schrijver Maurice Leblanc vandaan komt, maar ook in Nederland. Uitgever Martijn Couwenhoven had vijf jaar geleden al een grote liefde voor de boeken en besloot toen om ze te vertalen naar het Nederlands. Dat het nu z’n hit zou worden, hij had nooit durven dromen. Hij verkocht 10.000 boeken in drie weken.

Bron: Nos.nl

Nieuwe staddichter van Groningen bekend

Myron Hamming is de nieuwe staddichter van Groningen. Op 29 januari droeg Renée Luth haar staddichterschap over aan Hamming. De nieuwe staddichter is al vele jaren actief in Groningen. Zijn plannen voor het stadsdichterschap zit vol met aandacht voor kinderen, jongeren en studenten. Ook wil hij veel activiteiten uitvoeren op scholen, in wijken en dorpen waar hij samenwerkingen aangaat met bepaalde organisaties.

Bron: tzum.info

Verdachte overval Kim Kardashian schrijft een boek

In 2016 werd Kim Kardashian overvallen in haar hotelkamer in Parijs. Yunice Abbes is een van verdachte. Abbes zou samen met zijn handlangers, die verkleed waren als politieagenten, ongeveer 10 miljoen dollar uit de hotelkamer hebben meegenomen. Hij vertelt is zijn boek, dat volgende week uitkomt, wat er precies op die bewuste avond is gebeurd.

Bron: nu.nl

Uitgeven