Afbeelding

Boekenweek is net begonnen en de verhaalrechten van het Boekenweekgeschenk zijn al verkocht in 7 landen

Foto: Boek Hanna Bervoets

Boekenweek is net begonnen en de verhaalrechten van het Boekenweekgeschenk zijn al verkocht in 7 landen

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van deze week!


Boekenweek is begonnen

De 86ste Boekenweek is afgelopen zaterdag van start gegaan. Normaliter vindt de Boekenweek plaats in maart, maar door de coronamaatregelen werd deze uitgesteld. Deze week staat het thema Tweestrijd centraal. Hanna Bervoets schreef het Boekenweekgeschenk en Roxane van Iperen het Boekenweekessay. De Boekenweek duurt tot 6 juni. Vind hier een aantal activiteiten.

Vertaalrechten van Boekenweekgeschenk verkocht in 7 landen

Het boek Wat wij zagen van Hanna Bervoets is deze week het Boekenweekgeschenk. Inmiddels zijn de vertaalrechten van het boek verkocht in zeven landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is er ook geboden op internationale filmrechten, wat betekent dat er waarschijnlijk een Engelstalige film van het verhaal wordt gemaakt. De hele maand juni is het boek van Bervoets gratis verkrijgbaar in boekhandels bij besteding van 15 euro.

Bron: nu.nl

Schrijver Rupsje Nooitgenoeg overleden

Amerikaanse schrijver Eric Carle is op 23 mei overleden. Hij was onder andere bekend van Rupsje Nooitgenoeg, ofwel The Very Hungry Caterpillar, uit 1969. Het verhaal gaat over een rups die altijd honger heeft en blijft eten tot hij een vlinder wordt. Carle schreef meer dan zeventig kinderboeken die in tientallen talen zijn verschenen. Hij is 91 jaar geworden.

Bron: nu.nl

Schrijfster Els Pelgrom komt met nieuw boek

Na veertien jaar komt Els Pelgrom met een nieuw boek. Haar jeugdroman Het levende hoofd zal in januari 2022 verschijnen. Het verhaal gaat over een gekko die al een tijdje bij een oud vrouwtje woont. Op een dag vindt hij in de slaapkamer een kaal hoofd. Het kale hoofd schrikt wakker van een nare droom, en de gekko voelt voor het eerst medelijden en geeft het hoofd één wens.
De 87-jarige schrijfster heeft al drie keer de Gouden Griffel gewonnen.

Bron: nu.nl

Uitgeven