Afbeelding

een man die het nieuws bekijkt op zijn tablet

Pexels

Boekenvak steunt slachtoffers aardbeving en Margaret Atwood naar Nederland

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van de afgelopen week!

Actie voor slachtoffers aardbeving

Na de aardbeving in Turkije en Syrië slaan verschillende boekenwinkels en uitgeverijen de handen ineen om geld op te halen. Uitgeverij Kosmos laat weten dat zij de opbrengsten van Karsu’s Kitchen, het kookboek van zangeres Karsu, doneren om zo de slachtoffers van de aardbeving bij te staan. Er is familie van Karsu overleden bij de ramp.

Ook Boekhandel Blokker in Heemstede doet hieraan mee. De boekhandel organiseert een blind date met een boek. Het enige wat je hoeft te doen is naar de boekenwinkel te komen met een korte beschrijving van de boeken die je zoekt en daarna is het tijd om de boeken uit te zoeken.  

De gehele opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aardbeving. De actie duurt zolang de voorraad strekt.

Margaret Atwood op slotdag boekenweek ILFU

Altijd al de schrijver achter The Handmaid’s Tale willen ontmoeten? Kom dan op 18 maart 2023 naar de ILFU Book Talk van Margaret Atwood, waar zij van 14:30 tot 16:00 uur in gesprek gaat over haar nieuwe verhalenbundel Old Babes in the Wood ofwel: Besjes in het bos. De verhalenbundel verschijnt in de winkels op 7 maart. De Nederlandse vertaling laat echter nog even op zich wachten en komt 31 maart uit.

Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via de ILFU website.

Max Greyson is de ‘writer in residence’ van februari

Talloze schrijvers hebben een maand in de schrijversresidentie van het Spui in Amsterdam gespendeerd, op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds. Van John Green tot Olga Tokarczuk en Etienne van Heerden. Deze maand is de Belgische Max Greyson aan de beurt, die daar de laatste hand legt aan zijn theaterstuk Portici. Het theaterstuk is gebaseerd op de opera van Daniel Auber. Deze opera was in 1830 de aanleiding voor de Belgische Revolutie. Greyson’s theaterstuk gaat in november in première in Antwerpen.

Bron: Boekblad, Heemsteder, Bazarow, Bazarow #2