Afbeelding

Babs Gons schrijft Boekenweekgedicht, Longlist Libris Literatuur bekend

Foto: Pexels

Babs Gons schrijft Boekenweekgedicht, Shortlist Libris Literatuur bekend

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het literaire nieuws van de afgelopen week.


Babs Gons schrijft Boekenweekgedicht

Het Boekenweekgedicht wordt dit jaar geschreven door schrijfster Babs Gons. Haar gedicht ‘Polyglot’ past goed bij het Boekenweek thema van dit jaar: Tweestrijd. Zaterdag 27 februari werd haar gedicht voor het eerst gepubliceerd in Trouw. Binnenkort staat het gedicht op linnen tasjes die bij boekenwinkels verkrijgbaar zijn.

Bron: Trouw

Shortlist Libris Literatuur Prijs bekend

De shortlist Libris Literatuur Prijs 2021 is door de jury bekend gemaakt. De prijs, 50 000 euro, wordt gegeven aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman. De achttien kansmakers horen de uitslag op 10 mei.

Wil je meer weten over genomineerde Simone Atangana Bakonno? In het komende nummer van Schrijven Magazine lees je meer over haar!

Bron: Libris 

Marieke Lucas Rijneveld geeft vertaalopdracht terug

Dichter Marieke Lucas Rijneveld geeft de opdracht om het Amerikaanse gedicht Hill We Climb terug.
Het gedicht is geschreven door Amanda Gorman en zij droeg het voor tijdens de inauguratie van president Biden. Ze maakte veel indruk met het gedicht, haar uiterlijk en de manier van presenteren.
De Nederlandse Uitgeverij Meulenhoff kregen de rechten om het gedicht te vertalen en daarbij viel de eerste keuze op Rijneveld. Echter vonden veel mensen dat Rijneveld niet de juiste persoon was, dus trok de dichter zich terug.

Bron: nos.nl 

Bastiaan Ragas maakt nieuw boek

Acteur en zanger Bastiaan Ragas is druk bezig met een nieuw boek. “Ik ben de hele dag druk aan het schrijven”, vertelt Ragas aan Troost TV. Het boek kunnen we verwachten aan het eind van dit jaar. In 2012 kwam zijn eerste boek, Maar je krijgt er heel veel voor terug, uit.

Bron: Nu.nl

Uitgeven