Afbeelding

Apple kondigt mogelijk een app aan waarmee je zelf interactieve e-boeken kunt maken.

Apple introduceert iBook Author

Apple heeft iBook Author geïntroduceerd, een app om je eigen e-boek te maken.Vorige week beweerden anonieme bronnen dat Apple een applicatie op de markt zou brengen waarmee gebruikers hun eigen e-boek kunnen maken. Apple introduceerde in diezelfde week de app iBook Author, welke geheel gratis is.

Met de app kunnen gebruikers hun eigen digitale boek maken, inclusief bewegend beeld. Vervolgens kunnen gebruikers hun boek gratis aanbieden via iTunes of iBookstore. Apple krijgt echter dertig procent van de verkoopprijs van ieder verkocht exemplaar.

Volgens Wiebe de Jager van eReaders.nl, die in Boekblad aan het woord wordt gelaten, zitten er echter enkele ogen en haken aan de app. De gecreëerde e-boeken kunnen namelijk alleen op een iPad gelezen worden, wat de app waarschijnlijk minder aantrekkelijk maakt voor lezers die een andere e-reader hebben.

De Jager ging met de app aan de slag. Hij concludeerde dat de app erg gebruiksvriendelijk is, voornamelijk voor mensen die gewend zijn aan apparaten van Apple. Het resultaat kun je downloaden via deze link, mits je de iBooks app hebt geïnstalleerd.

Bron

www.boekblad.nl/apple-zorgt-voor-reuring-met-ibook-author.183029.lynkx