Afbeelding

Schrijvers op Instagram

Foto: Pexels

8 geweldige schrijvers om te volgen op Instagram

Geen zin in schrijven, maar wel om even door Instagram te scrollen? Geen probleem! Er zijn genoeg leuke schrijvers om te volgen op Insta. 


1. Margaret Atwood

Op 81-jarige leeftijd zou je niet denken dat de Canadese schrijfster van Het verhaal van de dienstmaagd op Instagram zou zitten. Toch wel! Ze deelt niet alleen van alles over haar boeken, ze geeft ook een inkijkje in haar leven. Volg haar hier.  

2. Jeroen Windmeijer

Elk jaar schrijft Jeroen Windmeijer een boek vol met godsdienstige twists en turns zoals Het Petrus-mysterie. Voor liefhebbers van Dan Brown zijn Windmeijers boeken zeker een aanrader. En dat maakt hem meteen leuk om te volgen op Instagram! Volg hem hier.  

3. Neil Gaiman

Met een bio die begint met de woorden “Makes things up, writes things down”, weet je dat je een mooie pagina gevonden hebt om te volgen. De fantasy auteur van onder andere Good Omens en American Gods deelt veel mooie landschapsfoto’s, maar vertelt zijn volgers ook over zijn schrijversleven. Volg hem hier.  

4. V.E. Schwab

Als je een heel eerlijk inkijkje wil in het leven van een schrijver, dan moet je zeker V.E. Schwab volgen! De schrijfster geeft fantasy en YA-boeken uit en neemt geen blad voor haar mond als ze het heeft over alle problemen waar ze tegenaan loopt als bekende schrijfster. Volg haar hier.   

5. Paul van Loon

Zijn jouw kinderen gek op Dolfje Weerwolfje? (Of was je er zelf gek op als kind?) Dan is het zeker aan te raden om Paul van Loon te gaan volgen op Instagram! Volg hem hier.  

6. Chinouk Thijssen

Als schrijfster van jeugdthrillers deelt Chinouk Thijssen van alles over haar schrijfproces op haar Instagram. Daarnaast praat ze regelmatig over haar leven als ondernemer en redacteur voor uitgeverijen, maar ook persoonlijke verhalen komen aan bod. Volg haar hier.  

7. Geert Kimpen

Auteur Geert Kimpen is geen onbekende van Schrijven Magazine en schreef onder andere De Kabbalist en De geheime Newton. Op zijn Instagram deelt hij wat hij allemaal meemaakt als schrijver. Volg hem hier.  

8. Karin Slaughter

De thriller koningin Karin Slaughter geeft je naast updates over haar boeken, vooral een goede dosis foto’s van schattige dieren mee. Een mooie combinatie, niet waar? Volg haar hier.  

Schrijven Magazine

Ook wij zitten op Instagram! We delen leuke plaatjes, nieuwtjes en schrijftips. Volg ons hier.