Afbeelding

spatiefouten

Foto: Pexels, foto's in artikel van Spatiegebruik.nl

6 onhandige ‘spatie fouten’: Welke is het leukst?

De website Spatiegebruik.nl heeft een verkiezing georganiseerd voor de ‘onjuiste spatie van 2020’, met grappige fouten die te vinden waren op websites en in de kwaliteitskranten. Tot 19 december kan je stemmen op je favoriet


1. Anderhalve meter samenleving

Het is een woord dat niet weg te denken is uit de coronatijd, maar hoe je het precies schrijft is voor veel mensen lastig. Ook Trouw koos er hiervoor om (foutieve) spaties te gebruiken. Lees hier meer over de spelling van anderhalvemetersamenleving

Afbeelding

Spatiefout anderhalvemetersamenleving

2. Kantoortuin Maatregelen

Eigenlijk is dit niet anders dan het woord coronamaatregelen. Lekker aan elkaar dus. Maar De Monitor kwam met maatregelen in een kantoortuin en schreven ‘Kantoortuin Maatregelen’. 

Afbeelding

Spatiefout kantoortuinmaatregelen

3. Gesloten jeugdzorgmedewerker

Deze jongen doet mee aan First Dates, dan zou je niet zeggen dat hij een gesloten persoonlijkheid heeft. Dat is wel wat deze foute spatie suggereert.

Afbeelding

Spatiefout gesloten jeugdzorgmedewerker

4. Oude kaas salade

Is de kaas oud of is de salade oud? Deze spaties geven geen antwoord op die vraag. Wel belangrijk als je dit product wil kopen, zou je denken. 

Afbeelding

Spatiefout oudekaassalade

5. Choco bol

HEMA besloot al om de moorkoppen een andere naam te geven. Nu heten ze op de website ‘choco bollen’. Ook een gekke spatie. 

Afbeelding

Spatiefout chocobol

6. Losgeld

In verband met de coronamaatregelen zei de Jumbo het volgende tegen de klanten: “Liever niet met brief- en losgeld betalen”. Je koffer met geld thuislaten dus! 

Afbeelding

Spatiefout losgeld

Zo zie je maar hoe belangrijk goed spatiegebruik kan zijn in je verhaal! 

Winnaar

Update 21 december: De winnaar van de verkiezing is JUMBO met “Liever niet met brief- en losgeld betalen”!

Techniek