Start » Nieuws » 4 verrassende schrijfsites voor schrijfliefhebbers

4 verrassende schrijfsites voor schrijfliefhebbers

8 Maart 2019

Als schrijver is er niets fijner dan het vinden van een geschikte site waar je jouw schrijfkunsten op kwijt kunt. Al gaat het om advies, inspiratie of creativiteit; een fijne schrijfsite is soms net wat je nodig hebt om verder te kunnen met je verhaal. Daarom hebben wij vier verrassende schrijfsites op een rijtje gezet.


HelloPoetry.com

Bij HelloPoetry gaat het (je raadt het al) vooral over gedichten. Op deze site kun je verschillende gedichten van mensen lezen, maar je kan ook je eigen gedichten insturen. Het aanmelden bij deze site is gratis en je kunt meteen beginnen met het schrijven van je gedichten voor een breed publiek. Engelstalige gedichten worden wel het meest gelezen, maar Nederlandstalig schrijven mag ook gewoon. Als jouw gedicht een aantal keer gelezen wordt, kom je vanzelf op de trending-pagina, waardoor nog meer mensen je gedicht zullen zien. 

Site: HelloPoetry.com 

Aliventures.com

Bij Aliventures krijg je advies over schrijven, bloggen en hoe je van schrijven je werk kunt maken. De site staat vol met verschillende cursussen, blogs en seminars die allemaal met schrijven te maken hebben. De cursussen die de site aanbiedt duren zes weken lang en hebben allemaal een invalshoek die met schrijven te maken heeft. De site is wel Engelstalig, net als de cursussen, maar als je een beetje Engels kan kom je hier al snel uit.

Site: Aliventures.com 

Sweek.com

Op Sweek kun je je eigen verhalen delen en de verhalen van anderen lezen. Om inspiratie op te doen kun je bijna hele boekwerken lezen en er feedback op geven. Natuurlijk is het ook een goede site om je eigen stukken te laten lezen. Je kan er bij Sweek voor kiezen om per hoofdstuk je verhaal te plaatsen, of om het in één keer te doen. In ieder geval kan je verhaal door iedereen gelezen worden en zal je dus ook genoeg feedback kunnen ontvangen.

Site: Sweek.com 

ColumnX.nl

Bij de site Column X draait het voor het grootste gedeelte om het schrijven en beoordelen van columns. Je kan je op Column-X registreren om columns te bekijken en je kan meebabbelen over cafétopics in het Column-X café. Daarnaast kan je zelf een column insturen als je feedback wil. Als je zelf een column wil insturen op Column X moet je je wel registreren. Column X is een interactieve site die gemaakt is door actieve leden.

Site: ColumnX.nl

Door Sanne van Veen

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Universiteit Utrecht lanceert website die straatpoëzie in kaart brengt
- Zes interessante websites voor kinderboekenschrijvers
- Prozaschrijven: schrijfsite van Inge Schouten


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN