Afbeelding

Schrijfcursus december

Foto: Pixabay

4 Schrijfcursussen om te volgen deze winter

Heb je tijd en zin om lekker te gaan schrijven? Dan is het een goed moment om mee te doen aan een schrijfcursus! Dit levert namelijk bakken met inspiratie en energie op tijdens deze donkere wintermaanden. We zetten er 4 op een rij! 


1. Filmisch schrijven

Hoe schrijf je een verhaal dat in het hoofd van de lezer verandert in een film? Tijdens de workshop filmisch schrijven oefen je met tekstmiddelen die jouw verhaal tot de verbeelding van de lezer laten spreken. Je schrijft dus geen scenario, maar gebruikt filmelementen om je verhaal naar een hoger niveau te tillen! 
Wanneer: zaterdag 28 november
Meer weten?

2. Mini pelgrimage op papier

Een reis door jouw innerlijk landschap waarbij niet de aankomst telt, maar de tocht zelf! Door middel van schrijfopdrachten ga je op weg aan de hand van 7 stappen. Het gaat niet meteen om ‘mooi’ of ‘literair’ schrijven, maar om het onderweg zijn. Handig voor schrijvers die soms te kritisch op zichzelf zijn! 
Wanneer: woensdag 2 december
Meer weten?

3. Masterclass Storytelling: Je leven als heldenreis | follow your bliss

Tijdens deze Masterclass leer je alles over de ‘Reis van de Held’, zoals beschreven door de Amerikaanse mytholoog Joseph Campbell. Jarenlang stak hij zijn neus in elk verhaal dat hij tegenkwam. Hij analyseerde ze stuk voor stuk en ontdekte: er is een universele verhaalstructuur! Deze kan jij ook leren. 
Wanneer: zondag 20 december
Meer weten?  

4. Schrijf je blijer in tijden van Corona

In deze vreemde tijden kan het meer energie kosten om je goed te voelen. Risico kan zijn dat je in een negatieve spiraal terecht komt en het is belangrijk dat te voorkomen. Op het moment dat het lukt om weer in een positieve spiraal te komen, voel je je beter en kun je ook deze coronasituatie goed aan. En er zelfs misschien lessen uit halen. Deze cursus combineert positieve psychologie met schrijfoefeningen tot een schrijfweek. Je krijgt een week lang mail met oefeningen om mee aan de slag te gaan. Om die positiviteit te vinden, staan begrippen zoals veerkracht, optimisme, dankbaarheid en positieve relaties centraal. 
Wanneer: Kan ieder moment starten
Meer weten?  

Geef je zelf een schrijfcursus?

Plaats jouw schrijfcursus dan gratis bij ons in het overzicht! Binnen 3 werkdagen staat de cursus in deze lijst. Wil je je schrijfcursus aanmelden? Kijk dan hier! 
 

Service