Afbeelding

Beeld Shutterstock

4 leukste schrijfwedstrijden van december 2015

4 leukste schrijfwedstrijden van december 2015Wil je je schrijfvaardigheid vergroten en in schrijfconditie blijven? De redactie van Schrijven Online heeft een selectie gemaakt van de 4 leukste schrijfwedstrijden van december 2015.

Wedstrijd Flitsverhaal – Prozagedicht (WEL)

In samenwerking met Lions Club Leuven organiseert WEL de wedstrijd flitsverhaal/prozagedicht. Alle ultrakorte verhalen zijn WeLkom d.w.z. sprookjes, fabels, parabels, verhalende cursiefjes e.d. (voor een volwassen publiek). Per deelnemer moet je maximaal één tekst insturen van 1 à 2 pagina’s. De winnaars maken kans op een geldbedrag van van €400, €200 en €125.

Deadline: 15 december 2015
Meer informatie: http://uwel.welkomstraat.be/wedstrijden 

Essayprijsvraag (Stad Leuvel en WEL)

Voor de zevenentwintigste maal schrijft WEL een Essayprijsvraag uit, onder auspiciën van het Leuvens Stadsbestuur. Je kunt deelnemen door één essay over een literair of een algemeen cultureel onderwerp (auteur, stroming) met verwerkte bibliografie in te sturen. De winnaars maken kans op een geldbedragen van €400, €200 en €125.

Deadline: 15 december 2015
Meer informatie: http://uwel.welkomstraat.be/wedstrijden

Schrijfwedstrijd De grens

In samenwerking met Schrijversacademie en Querido Academie organiseren wij de schrijfwedstrijd De grens. Schrijf een verhaal, gedicht of reportage van maximaal 500 woorden met als thema De grens. Er is de afgelopen maanden een ongeëvenaard aantal mensen op de vlucht in Europa, geef een van hen een stem met jouw verhaal. De invulling is helemaal vrij. De winnaar van de eerste prijs krijgt een opleiding van de Schrijversacademie naar keuze (ter waarde van 2000 euro). De winnaar van de tweede prijs krijgt een masterclass Querido Academie (ter waarde van 600 euro) en de winnaar van de derde prijs krijgt een boekenpakket van Singel Uitgevers. Verder krijgen alle prijswinnaars een jaarabonnement op Schrijven Magazine (voor zichzelf of om cadeau te doen).

Deadline: 15 december 2015
Meer informatie: http://www.schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/129513

Trek Sagae 2015

Trek Sagae is een verhalenwedstrijd voor de genres sciencefiction, fantasy en horror (en alles wat daartussen ligt). Tijdens eerdere edities varieerde het aantal ingezonden verhalen van zes tot éénenzeventig. Het verhaal moet minimaal 2.000 en maximaal 4.000 woorden lang zijn. De winnaar krijgt een publicatie in het blad van The Flying Dutch. Daarnaast vallen de zeven hoogst geplaatste verhalen in de prijzen. De winnaars krijgen een geldbedrag van € 230, € 150 en € 75.

Deadline: 31 december 2015
Meer informatie: https://treksagae.wordpress.com/

Techniek