28 titels van Ernest Hemingway gedigitaliseerd

28 titels van Ernest Hemingway gedigitaliseerdThe Hemingway Collection publiceert het werk van Ernest Hemingway in het Verenigd Koninkrijk op 22 mei in een project van uitgeverij Simon & Schuster.

De collectie heeft een ‘frisse en moderne’ stijl. Ontwerper Tom Polen kreeg de opdracht om ‘gewaagde, heldere en lichte beelden’ te maken, die zich onderscheiden van eerdere klassieke ontwerpen die waren te zien op boekenplanken en schermen.

Jessica Leeke, redacteur bij S&S zegt: ‘Hemingway is een literaire hoeksteen en wij en onze collega’s in India, de VS en Australië zijn allemaal druk bezig om de aanwezigheid van Hemingway te vergroten in de digitale arena.’

De uitgever begint met drie nieuwe introducties van klassieke Hemingway teksten. Colm Tóibín zal een nieuw perspectief bieden op A Moveable Feast, Philipp Meyer op The Sun Also Rises en Jeremy Bowen op For Whom the Bell Tolls.

Michael Katakis, beheerder van het Hemingway landgoed, zegt hierover: ‘Als hij vandaag zou leven, geloof ik dat Hemingway erg geïntrigeerd zou zijn door de huidige ontwikkelingen rondom het publiceren. Ik denk dat hij het zou hebben gewaardeerd dat zijn werk de tand des tijds heeft doorstaan en dat het deze ontwikkeling mag meemaken.’

Bron

www.thebookseller.com/news/hemingways-work-goes-digital-first-time.html

Uitgeven