Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#494 - vrijheid

 

Hij sloot zijn ogen. De geur van sigaretten en leer vulde zijn neus. Hij vroeg zich af of hij blind had kunnen raden waar hij was, gewoon op basis van die o zo vertrouwde geur.

Tien minuten had hij al in die versleten lederen zetel gezeten en aandachtig rondgekeken op zoek naar herkenning. De flatscreen TV zoog alle aandacht naar zich toe op een voor de rest kale matgele muur. Een paar spotjes werkten niet meer waardoor een deel van de kamer schromelijk onderbelicht bleef en de krassen op de zwart gelakte salontafel amper zichtbaar waren. Uiteindelijk viel zijn blik  op een fijne scheur die de volledige lengte van het witte plafond overspande. Vreemd dat hij dat nooit eerder had opgemerkt.  

Maar boven alles straalde de kamer heimwee uit naar ten tijd waarin boeken en brieven achteloos op de kast werden achtergelaten en kledingstukken nonchalant in de zetel  bleven liggen. Opluchting en blijdschap smolten samen tot een brede glimlach op zijn gezicht. Hij opende zijn ogen.  Zes maanden had hij in voorarrest vastgezeten. En nu was hij thuis. Hij was godverdomme thuis!

 

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hi Dario, wat goed dat je na een jaar eindelijk de weg naar de wekelijkse schrijfopdrachten hebt gevonden. Hopelijk vind je je hier ook eindelijk thuis en smaakt dit naar meer. 

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Dario, welkom op het forum en wat een goed verhaal. Graag gelezen. Hopelijk gaan we meer van je te zien krijgen.

flatscreen TV ---> tv mag met kleine letter

zwart gelakte ---> zwartgelakte

naar ten tijd ---> naar de tijd

Lid sinds

2 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Dario,

Ik zag de kamer voor me. Goed beschreven met als toetje de laatste drie zinnen. Daar zit een groter verhaal in!

Grtz,
Taco