Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#477 Debet en credit

Hij weet het! Hendrik Stoffels durft de controleur van het hoofdkantoor niet aan te kijken. Hij zit zo ver voorovergebogen dat zijn neus bijna het bureaublad raakt en krabbelt vlijtig doedels op papier, maar vanuit zijn ooghoeken ziet hij de man herhaaldelijk zijn kant opkijken met tot spleetjes geknepen ogen. Daarbij had hij ook de boekhouding van afgelopen jaren opgevraagd, en dat was geen veeg teken meer, maar een oorverdovende alarmbel.   

Vijftien jaar lang waren er geen problemen. Controleurs kwamen, bladerden door de boeken en vertrokken. Geen van hen zag hoe creatief Hendrik in de weer was geweest met getallen. Niemand zag zijn gegoochel met cijfers. Niemand ontdekte in het ingewikkelde labyrint van geldstromen het kleine, schattige sluisje dat uitmondde in Stoffels' eigen zakken. Niemand.
Tot nu.

De controleur staat op, bergt zijn papierwerk op in zijn aktetas en verlaat het kantoor zonder een woord te zeggen.
Als verlamd zit Hendrik achter zijn bureau. Wat moet hij doen? Het liefst ging hij er nu als de wiedeweerga vandoor, maar hij is bang om bij de uitgang door de beveiliger in de kraag gevat te worden.
Minuten gaan voorbij, terwijl zijn hoofd zich vult met doemgedachten. Politieverhoren. Rechtszaak. Afkeurende blikken in de straat. Gevangenisstraf.
Hij schrikt op uit zijn dagmerrie als de telefoon gaat. Of hij direct op het kantoor van het filiaalhoofd wil komen,

“Stoffels, ik vrees dat wij afscheid van elkaar moeten nemen.” Het filiaalhoofd steekt al van wal voor Hendrik een voet over de drempel heeft gezet.
Hendrik buigt het hoofd. Ontslag is wel zijn minste zorg. Waarschijnlijk is de politiewagen al onderweg om hem op te halen.
“De hoogste baas is zeer onder de indruk van je vaardigheden,” vervolgt zijn chef, “vanaf morgen werk jij als financieel directeur in het hoofdkantoor. Proficiat, kerel!”

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Interessante draai aan de opdracht gegeven. Ik heb ooit een rechter gekend die wel samen met zijn echtgenote 'onbezoldigde' beheerders wilden worden in een naamloze vennootschap, maar er graag 'cash' in het "zwart' wilden voor vergoed worden. Zo zie je maar.
Zeurtje: gegrepen te worden---->gegrepen wordt  of 'dat hij' in de zin weglaten.

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ach ja, bij de laatste zin van de opdracht (Zolang je personage maar denkt dat het het haasje is, om vervolgens een onverwacht en fijn compliment te krijgen. ) dacht ik: maar stel nu dat ie denkt het haasje te zijn, omdat ie daadwerkelijk verdient het haasje te zijn?

Dank voor je alertheid. Aangepast.

Wat een linke rechter overigens!

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Het was de vraag of de controleur de creatieve man ging complimenteren met zijn boekhouding, maar het werd de hogere hand. Het is maar te hopen dat de boekhouder na hem niet te gedreven is en alles van diens voorganger gaat checken. Fijn gelezen. 

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Musonius,

Je hebt een leuke draai aan de opdracht gegeven! De laatste zin maakt het helemaal af: een cliffhanger voor een verhaal dat van zichzelf al heel spannend is. Inhoudelijk, maar ook door de omschrijvingen die je gebruikt om het creatieve boekhouden en het gewicht eromheen te schetsen. 

Goed gedaan! 

Groet, 

Nadine

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Met dat droedels doedels zijn, vind ik het een erg lekker verhaaltje. Heerlijk, hoe je de angst van je hp beeld geeft!

Cheers,
Martin

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Vraag rest wat hp met zijn gevulde zakken uitsteekt? Die groene lambo op de parking was best verdacht ;)

liederlijke taal en een vlot stromend verhaal! 

ZGG!