Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Administratie
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #477 - Compliment incognito

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 477e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #477 - Compliment incognito

Door Nadine van de Sande

Ken je Karen, de bevoorrechte vrouw die klaagt en commandeert? Ze schreeuwt bijvoorbeeld het personeel toe dat ze de manager wil spreken omdat ze geen vijftig cent korting krijgt, ondanks dat de aanbieding al drie dagen niet meer geldig is. 
Deze week gaan ga je dat omdraaien. Je personage vraagt of het de manager mag spreken, het andere personage gaat bibberend van de zenuwen de manager halen, om vervolgens te horen: “Deze jongeman heeft me zo fijn geholpen! Dat verdient een compliment dat de leidinggevende ook moet horen. Geef hem opslag als dat even kan.”
Je hoeft niet per se over een Karen en een manager te schrijven. Zolang je personage maar denkt dat het het haasje is, om vervolgens een onverwacht en fijn compliment te krijgen. 

Het maximale woordenaantal is 300. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de Ondernemersschool. Als manuscriptredactrice en schrijfcoach helpt ze schrijvers het beste uit hun werk te halen.

Banner Schrijven Magazine