Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#454 Medeleven

Ha, zus, met mij. Sorry dat ik niet op kraamvisite kwam. De zaak, hè? Maar ik heb de foto's gezien, hoor. Meid, wat een ramp. Een mongooltje. Balen, zeg. Heb je maanden als een opgeblazen ballon rondgelopen, en dan dit. Ik heb echt met je te doen.
Heb je de vlokkentest niet gedaan?

Ja, risico, risico, dat zal allemaal wel, maar je zit nu wel met zo'n monster opgescheept.
Wat ga je nu doen?
Ja, voor aborteren is het te laat natuurlijk, maar er zijn toch wel instellingen voor zoiets? Je gaat er toch niet mee over straat, mag ik hopen, ik zou me doodschamen.
Kun je het niet meegeven met de Jostiband?

Bot? Ik? Kom, laten we praktisch blijven; je wilt toch niet de rest van je leven z'n luiers blijven verschonen. Daar ben je wel even zoet mee, want die krengen worden oud tegenwoordig …

Nou niet huilen, schat, je kunt het altijd opnieuw proberen. Maar volgende keer wel de vlokkentest doen, hè?

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

OMG!!!!! Dit is één grote "dat meen je niet'! Het antwoord van de zus moeten we raden, maar ik vind het knap van haar dat ze het vier alinea's volhoudt. Ze krijgt natuurlijk ook niet echt de kans om te reageren. Ik zou na de eerste al alle banden verbroken hebben. Heel knap gedaan, Musonius. Met kromme tenen gelezen. 

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je moet het maar durven om het taaltje op 'papier' te zetten van de vele hufters die de wereld tegenwoordig rijk is.

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Musoinius, 

Ik word hier zo boos van!  Ontzettend goed geschreven, je weet waar je voor gaat en spaart de lezer daarbij niet. Dit soort tekst werkt alleen als je alles behalve een blad voor de mond neemt. Inhoudelijk denk ik niet dat ik veel moet toelichten, maar ik heb nog wel een paar puntjes gevonden die een extra compliment verdienen omdat ze het verhaal nog meer aanstootgevend -of in dit geval beter- maken.


'De zaak hè?':  Dat is een complete trope in een paar woorden. De zakenman die zo met de zaak - en waarschijnlijk ook geld-  bezig is dat alle menselijkheid uit hem wordt gezogen. Dat is een cliché gebruiken, niet om iets uit te melken maar om iets te ondersteunen. Maar zelden zie je dat zo goed in een paar woorden werken. 

Je hebt ervoor gekozen om de moeder niet aan het woord te laten, maar haar stiltes uitdrukkelijk te benoemen met de ...
Dat is niet alleen de moeder, maar de lezer ook. Oók de lezer is hier stil van. Een hele mooie manier om de lezer en een personage hier zo met elkaar te verweven. 

Je haalt mij met de tekst inhoudelijk het bloed onder de nagels vandaan, maar ik moet je complimenten geven over hoe die schrijftechnisch in elkaar zit. Je hebt duidelijk heel goed nagedacht over hoe je: "Dat meen je niet!" tot het absolute maximale kan benutten. Heel knap geschreven. 

Groet, 

Nadine

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Erg goed en krachtig gedaan Mus. Een prachtige invulling van de opdracht en de puntjes maken het supersterk. Elke zin is raak. En natuurlijk volgende keer een vlokkentest!

ZGG

 

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Mooi op spanning, die gedachten en gevoelens achter het bestaan van abortus provocatus en de vlokkentest, NIPT etc.: We doen er heel vertederd over, achteraf. Hopelijk gemeend. En dan ook nog: goed cynisme in de titel, want elke ouder zal moeten slikken bij een verrassing als deze die de roze wolk lekprikt.

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Feedback om in te lijsten. Hartelijk dank, Nadine!

Fief, Gi, Tony en Kruidnagel, ook hartelijk dank voor jullie respons.