Lid sinds

4 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Administratie
  • Stagiair
  • Redacteur
  • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #445 - Spartaans

 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Yvette Hazebroek, Lizette van Geene, Johanna Müller, Nadine van de Sande, Rachel Kabelaar, Odile Schmidt, Marc Kerkhofs en Mili van Veegh, Anna Strijbos en Martijn Breeman. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 445e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #445 - Spartaans

Door Nadine van de Sande

Spartaanse trainingen, Spartaanse opvoeding: het begrip kennen we allemaal. Iets is hard, grof, zonder genade of sober. Deze week is je personage getuige van iets Spartaans en daar heeft het een uitgesproken mening over. Of je protagonist er ook iets van zegt, is het volgende, dat is aan jou. Maar je schrijft wel over diens ongenoegen dat iets er zó hard, genadeloos of sober aan toe gaat. 

Je kan schrijven over een verwende rijke dame die een twijfelaar als sober ziet, omdat ze een XXXL-bed gewend is en daarom het hotelpersoneel de wind van voren geeft. Of over een personage dat uit angst om een vriendschap te riskeren, niets zegt over de Spartaanse opvoeding die de vrienden aan hun kinderen geven. En alles daartussenin.  

Het maximale woordenaantal is 500. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de Ondernemersschool. Als manuscriptredactrice en schrijfcoach helpt ze schrijvers het beste uit hun werk te halen.