Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#444 - Een eitje

Het was een warme zomerdag toen ik besloot dat ik genoeg had van de eieren van mijn eigen kip. Ze waren niet groot genoeg, niet smakelijk genoeg en de dooier te flets. Ik keek naar de kippen van mijn buurvrouw, hoe ze dartelden in de weide, hoe ze pronkten met hun volle, glimmende veren en hoe ze eieren legden die zo groot waren als mijn vuist.

Ik werd jaloers. Ik wilde die kippen. Ik wilde die eieren. En dus besloot ik ze te stelen.

Het was gemakkelijk om ze te vangen. Ik had jarenlange ervaring met het vangen van criminelen, dus een paar kippen waren geen probleem. Ik bracht ze naar mijn kippenhok en sloot ze op. Mijn eigen stomme kip keek boos toe, maar ik negeerde haar. Ik had nu het beste paar kippen van de hele buurt.

Maar toen kwam de buurvrouw langs. Ze vroeg waar haar kippen waren. Ik loog en zei dat ik niets wist. Ze keek me strak aan, met lege ogen, maar ik hield vol.

Een paar dagen later ging ik op bezoek bij de buurvrouw. Ze was buiten aan het werk in haar tuin. Ik vertelde haar dat ik wilde helpen en een verklaring kon opnemen over haar verdwenen kippen. Ze keek me vreemd aan, maar stemde toe.

Ik nam haar mee naar binnen en begon met mijn verhoor. Ik vroeg haar waar ze de kippen voor het laatst had gezien. Ze vertelde me dat ze ze laatst had gezien in de weide, net voor ze aan het kantklossen sloeg. Ik knikte begrijpend.

Toen kwam het moment van de bekentenis. Ik vertelde haar dat ik haar kippen had gestolen en opgegeten. Haar mond viel open van verbazing. Ik lachte haar uit. Ik zei dat ik dat natuurlijk nooit zou doen en dat haar kippen gewoon meegenomen waren door een sluwe vos.

Ze knikte, keek naar het dienstwapen in mijn broek en nam het groene eierdoosje bevend aan.

 

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Tony, jouw kip zit bij onze buren. Om hun zoontje te plezieren (en voor een symbolisch centje voor zijn spaarpotje) kopen we bij hen af en toe eieren.  Ze zijn klein, hebben fletse dooiers en smaken niet als het enige Belgische bio ei met een nutriscore A, dat barst van de Omega 3 (Wiki zal bekennen over welk merk het hier gaat.)

 

 

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dag Tony,

Bedankt voor je inzending. Ik vind dat de opdracht erg goed is geslaagd. Je maakt gebruik van een gedetailleerde vertelling en een goed afgebakende situatie. Ondanks dat het verhaal verteld wordt, vind ik het beeldend en word ik meegenomen in het verhaal. Wel heb ik nog een aantal tips. 

Ik denk dat je de laatste zin kan schrappen. Vaak vatten we in een laatste zin een emotie, gedachte of gebeurtenis samen, die al uit de tekst is gebleken. Dat lijkt ook hier het geval te zijn. 

Ook vind ik het einde qua inhoud niet spannend genoeg. Je gaat heel goed van start: het personage heeft een conflict, wat hij gaat oplossen. De bekentenis verliest echter zijn kracht als hij zijn daden ‘grappend’ opbiecht aan de buurvrouw. Dat maakt de tekst warriger en ik vraag me af of het echt nodig is. Is er niet een ander (spannend) element voor te vervangen? 

Ik hoop dat je iets aan mijn commentaar hebt!

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dank Anna, ik geef je gelijk met de laatste zin die schrapte ik (voor de meelezer: 'Ik heb gewonnen. Ik smul de beste eieren van de hele buurt. En niemand die het weet.' )

Het einde wou ik verrassend en dubbelop maken (in de zin dat de hele tekst een bekentenis is, en in het verhaaltje hij zijn misdaad bekent) - hij heeft immers de kippen niet opgegeten, waar hij mee lacht, en hij vertelt de waarheid dat ze zijn meegenomen door 'een sluwe vos', ik voegde er nog aan toe dat hij een doosje eitjes aan haar geeft als compensatie, als ultieme belediging. En uiteraard was de hele operatie voor hem (als politieagent) een eitje - inclusief het niet echt liegen...

Achwat, je hebt ongetwijfeld gelijk, maar ik had er teveel plezier in om het nu al te schrappen.

Dank voor je uitgebreide en goede commentaar!!

 

 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Dat zijn eens andere kippetjes. Ik vind het een misdadig goed verhaal met juist een goed einde. Die agent heeft niet 'gewoon' een crimineel randje, hij is getikt! Buuf beeft terecht met zo'n psycho-buurman. Het zou leuk zijn te lezen wat hij nog meer op zijn kerfstok heeft, ik stem voor een vervolg.

Lid sinds

7 maanden 3 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

Nou, huichelachtigheid heeft een nieuw niveau bereikt. Met deze zin heb ik een beetje moeite. Ik negeerde ze maar ga er vanuit dat het om één kip gaat. En waarom zou je met je dienstwapen op bezoek gaan bij de buurvrouw. 

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je hebt gelijk schrijveniafijn. Een typisch vlaams dialectfoutje. Ik corrigeerde het naar haar ipv ze. Tx!

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Tony, ik vond het weer een verhaal om van te smullen. Persoonlijk vind ik de zinnen die je weggehaald hebt wel grappig. Het grapje maken om de buurvrouw op het verkeerde spoor te zetten en de dubbelzinnigheid vond ik ook goed. De manier waarop je het brengt, kan beter.
Waarom je met een dienstwapen naar de buurvrouw gaat, is mij ook een raadsel. Tenzij je natuurlijk in functie bij haar langs gaat om zogenaamd het mysterie op te lossen. Maar ja, ik snap dat je ergens een bekentenis in het verhaal moet verweven.

en begon met mijn verhoor.  ---> een verhoor vind ik meer passen als je een verdachte ondervraagt. 

voor het laatst had gezien. Ze vertelde me dat ze ze laatst had gezien in de weide,  ---> twee keer "het laatst gezien". Misschien kun je het in de tweede zin iets anders verwoorden.

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Een dienstwapen in een broek is niet zomaar een dienstwapen. Deze diender wil wel eens een ander ei. Een ei zo groot als een vuist. Kom op nou mensen, a dirty mind...

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Tony, Ik heb gesmuld van jouw verhaal tot en met het einde. Ik sluit me daarom bij Mespunt aan, graag een vervolg. De show in het verhaal heb ik dus niet gemist.

Lid sinds

3 maanden 1 week

Rol

 • Gewone gebruiker

Dag Tony, 

Wat heb ik kunnen genieten van jouw verhaal.  De manier hoe je het geschreven hebt vind ik knap, want het amuseerde mij van het begin tot het eind. Een goede opbouw en het las lekker vlot. Om het dan nog niet te hebben over de brutale afsluiting. Ik vind dit einde beter.

Doe mij ook maar een doosje.

Groetjes 

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Tony, een aangrijpend misdaadverhaal, de dader komt ermee weg. Zware kost, als je het mij vraagt. Maar ik snap hem wel; heerlijk duurt het langst, dus wie zou niet in de verleiding komen?
Alle gekheid op een stokje; je hebt me geboeid met deze inzending, ik heb het graag gelezen. Ik stem ook voor een vervolg, zoals Mespunt voorstelt. 

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@fief: dankje! leuk dat je het grappig vond, ik ook :)

Er valt veel te zeggen over agenten , maar ze misbruiken hun uniform en dienstwapen graag, tenminste die kerel uit mijn verhaaltje ;)

@mespunt: dank, he's completely crazy :) en wat ben ik blij dat jij de ondertoon vat, hoeft niet, maar jij ziet het. Zegt meer over jou dan over mij ;) (en een ei als een vuist is een wanted prestatie!)

@elrie: dank! Over het vervolg denk ik na, de Hp is zo gestoord dat er wel wat kan gebeuren!

@Sensei: dankje: je wil een doosje met een prettig dienstwapen? suits you!

@Ton: dankje, het vervolg, ik denk erover na!

 

 

 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Teamwork Tony. ;-) Als niet schrijver én lezer in staat en bereid zijn om zichzelf te onderzoeken en daar iets van te onthullen, is het allemaal maar een zielloze exercitie.