Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#437 - Alles moet rollen

Jos trok zijn Zeeman onderbroek op zijn knieën, knalde het deksel omhoog en plofte met zijn billen op de bril. Dat mens zaagt een kameel in stukken, dacht hij. Sinds Sonja de lotto won, transformeerde ze in een kluizenaar. Zeggen dat zij kickte op Bacardi nippen in de stad, bioscopen met z’n tweeën en daarna doorzakken in Bar Des Amis tot de buitenwipper hen buitensmeet, ze op straat waggelden en onder het trappenhuis van de MacDonalds flikflooiden. Waarom zat ze met een miljoen op de bank enkel nog met de gordijnen dicht naar de dertiende herhaling van het journaal te gapen?

‘Kijk naar die hufters,’ riep ze wijzend naar het scherm, ‘die bandieten stelen al je geld!’

Jos roffelde met zijn vingertoppen op zijn buik. Zijn darmen leken gebetonneerd, de inhoud platgebuldozerd en professioneel geasfalteerd. Al weken geen normale ontlasting. 

‘Naar de Seychellen,’ had hij geopperd. ‘Of eindelijk die blauwe Porsche?’ Sonja had gelachen als een dromedaris met kiespijn en naar zijn kop geblaft. ‘We hebben verantwoordelijkheid! Nu kunnen we geen geld verspillen. Wie weet ontdekken ze het!’

Het vingertrommelen hielp niet. Hij trok zijn T-shirt uit en balde zijn vuisten. Alsof hij Mohammed Ali was, liet hij zijn linkse en zijn rechtse afwisselend op zijn navel landen. Het peertje in het kleine kamertje flikkerde als een stroboscoop. Naar de bioscoop wilde hij gaan. Flikflooien met Sonja onder de MacDonalds. Een preutelende zucht ontsnapte en een zure geur vulde het kamertje. Wilde ze niet meer.

Geld moet rollen Sonja! Hij duwde zijn vuisten in zijn lenden, ademde diep in en hield zijn longen vol gedurende twintig tellen. 

Hij dacht aan een blauwe Porsche en op het moment dat hij zijn longen liet leeglopen, hoorde hij een plons.

De glimlach om zijn lippen was weken zoek geweest.

Het voelde meteen vertrouwd.

 

Lid sinds

7 maanden 3 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

Druk baasje op het toilet. Geestige allerlei van spitsvondigheden gelardeerd met een jolig sausje. Zie alleen niet gauw de opdracht erin terug, maar kan aan mij liggen. 

 

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Tony, 

Voor originaliteit moet ik je een pluim geven! Je maakt ook gebruik van goed gevonden woordspelingen. 
De samenhang tussen een oplossing voor de toiletproblemen en het nieuwe fortuin is ook erg goed gevonden. 

Eén zinnenreeks in je verhaal kan ik niet helemaal plaatsen en die maakt me wel erg nieuwsgierig. 

We hebben verantwoordelijkheid! Nu kunnen we geen geld verspillen. Wie weet ontdekken ze het!’ 
Dat klinkt mij tegenstrijdig in de oren en bovendien lijkt daar ook nog een verhaal achter te zitten waar je als je zou willen, een paar duizend woorden aan zou kunnen wijden. 
Is hier sprake van witwasserij? Grotere plannen met dat fortuin op een legale manier? Willen ze geen 'nieuwe vrienden' krijgen? 

Aan de ene kant vind ik het leuk dat die nieuwsgierigheid geprikkeld wordt, aan de andere kant zijn de mogelijkheden die ik in deze zinnen zie wel erg groot. Zo groot, dat ik nu meen een heel verhaal te missen, waar ik zonder deze zinnen helemaal in dit korte verhaal was gebleven. 

Maar buiten dat leest je verhaal erg vlot en leuk. 

Goed gedaan! 

Groet, 

Nadine

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

De reacties escaleren zie ik 😆. Waarom zaagt dat mens een kameel in stukken? Ik snap het verhaal denk ik niet heel goed buiten dat ontlasten erg bevrijdend kan zijn. Misschien als Sonja zich eens van wat doekoes ontlast zij bevrijdt wordt van haar kluizenaarschap? 

Als poepen neuken betekent wat is dan het belgische woord voor het nederlandse poepen?

Levensvragen.

M

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Mercedes: ziehier een keuze: kakken, schijten, zijn behoefte doen, zijn gevoeg doen of gewoon naar het toilet gaan of een grote boodschap doen. 

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@Mus: dankje yés.

@Schrijvenisfijn: de opdracht zit erin, een erg gelukkig gevoel en een typering van de hp. Tenminste dat denk ik. 

@Nadine: dankje voor je uitvoerige commentaar. Ik neem je opmerkingen ter harte en inderdaad ik denk dat de zin die je opnam een opzicht heel groot verhaal kan weerbergen. Ik probeer het misschien. Dank!

@Taco: poepen is het beste wat je kan doen in BE. 

@Mercedes: als je een kameel in stukken kan zagen, dan ben je al een expert (ooit geprobeerd?) Dat mens kan behoorlijk goed degelijk zagen! In BE poepen we graag en als we op de wc zitten, dan komt het meestal vanzelf. (niet dat we op de wc poepen, al kan dat ook gebeuren ;))

@Mus: wat een geweldig lied. Dank voor het delen. https://www.youtube.com/watch?v=5B532dmg9zE aanrader!

 

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Tony, knap hoe je twee verhaallijnen door elkaar weet te verweven. De bevrijdende plons komt voor mij wel wat en passant, maar desalniettemin "spat" de opluchting ervan af.
Graag gelezen.

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Mooie mix, fijne contrasten! Een paar uitdrukkingen veronderstel ik als Vlaams, althans ik herken ze niet. Wat de pret niet mag drukken. Met plezier gelezen!

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Vlaams bestaat op zich niet als taal, maar er bestaat wel een Vlaams woordenboek dat men op internet kan raadplegen, net als Van Dale. Het zou de Nederlander sieren af en toe eens in dat woordenboek te pluizen, het is erg leerrijk.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

Ik sluit me aan bij Nadine, zowel in de complimenten als de kanttekeningen. Maar vrees niet, er is genoeg hoop!

Graag gelezen.

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@Ton: dankje!

@Fief: leuk, dank je!

@Manmetpen: dank!

@Gi: wie houdt ervan woordenboeken uit te pluizen? :D

@Chezz: dankje!

@Hadeke: dank, en ja die zin verdient meer woorden... ik doe ooit een poging!

 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Lollig, ik heb ook nog zitten denken aan een verhaal over een drol, maar dat werd het uiteindelijk niet en dat is maar goed ook, want één zo'n schijtverhaal is genoeg. Sorry, ik vond het te leuk om dit niet te schrijven. Feit is dat ik hierover nooit zo'n onderhoudend verhaal had kunnen schrijven als jij. Ik las het graag.