Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#431 Coup soleil

 

Zacht getik wekt haar uit een lichte slaap. Ze draait haar hoofd en ziet hoe de regen kleine kringetjes in het zwembad maakt. Soezig van de wijn zakt ze weer weg, comfortabel en ontspannen. Mocht het ooit zover komen dat ze weer naar huis moet, dan neemt ze één van de ligbedden van dit hotel mee. Hopelijk breekt dat moment nog lang niet aan. Lobuta zit al vijftien jaar stevig in het zadel, zonder oppositie en met steun van het westen. Knappe jongen die hem verjaagt. Alleen aan de grens met Tsjaad maken een paar rebellen wat amok, maar dat mag geen naam hebben.

Ze pakt haar iPhone en opent de agenda. Aankomende vrijdagavond heeft ze weer een rendez-vous met Lobuta. Ze zal met een taxi worden opgehaald die haar naar de presidentiële residentie brengt. Daar is een etentje met een aantal partijbonzen waar ze als gezelschapsdame fungeert. Veel glimlachen en schalks kijken. Meer is er niet voor nodig om haar verblijf te verlengen en een riante toelage te toucheren. Twee regels heeft ze voor dit soort gelegenheden; gebruik nooit verdovende middelen en bemoei je niet met politiek. 

Net als ze de iPhone neer wil leggen, begint deze te zoemen. Haar broer? Waarom belt die haar op een doordeweekse dinsdagmiddag? “Hallo John, is alles in orde?”
Door de speaker klinkt een onheilspellende ruis. “John, ben je daar?”
“Jessica, kun je me horen?” De stem van haar broer klinkt hoog en gespannen. “Ben je in het hotel?”
“Ja, waarom vraag je dat?”
“Heb je niet gehoord dat de rebellen de hoofdstad binnen zijn getrokken? Het is overal op het nieuws. Ze hebben het presidentieel paleis al ingenomen.” Met een ruk springt ze op. In de verte stijgen plukken rook op vanuit het dal. Ze verzwelgen de laatste zonnestralen.

 

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Mooie vondst, goed geschreven. Het eindigt heel spannend.

Een paar zinnen verdienen een komma (kijk naar de persoonsvormen in een zin) en achter 'Twee regels heeft ze voor dit soort gelegenheden' zou ik liever een dubbele punt zetten.

De titel is mooi gevonden.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Jurrit, goed bedacht. Normaal zegt men 'coup de soleil' in het Frans. Met een Afrikaans accent en verwijzend naar de 'coup' tegen Lobuta kan het eventueel zonder 'de'. 

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

 Hoi Jurrit, goed verhaal en vlot geschreven. Musonius gaf de zin al aan waar de komma een dubbele punt moet zijn. 

Mocht het ooit zover komen dat ze weer naar huis moet dan neemt ze één van de ligbedden van dit hotel mee.  ---> achter moet zou een komma op zijn plek zijn. Hoorbare pauze in de zin.

Net als ze de iPhone neer wil leggen begint deze te zoemen. ---> tussen leggen en begint hoort nog een komma

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dat wordt nu nog lastig om de ligstoel mee te nemen. Knap om in zo weinig woorden een wereld op te roepen die contrasteert met de beelden van armoede die we in ons hoofd hebben.

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Gi,

Bedankt voor je toevoeging. Altijd fijn om nog wat extra tekstuele verdieping mee te krijgen :)

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Jurrit, als je met de titel naar een zonneslag (coup de soleil) wil verwijzen is de 'de' echt nodig. Zonder weet ik niet wat de bedoeling kan zijn.