Lid sinds

4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#419 - Ikea

Mees zit op een verjaardag van een vriend van hem. Naast Mees is de hele vriendengroep er ook, waar hij al mee omgaat sinds het voortgezet onderwijs. Ze hadden elkaar al een tijdje niet gezien. Het is dan ook gezellig druk in de kleine woonkamer. 
Opeens begint Erik een verhaal te vertellen.
''Een paar maanden terug was ik in de Ikea voor een nieuwe kast voor onze Sophie. Terwijl ik daar rondliep was er iemand die een hoop herrie aan het schoppen was tegenover een medewerker".              Mees kijkt verschrikt op. "Een jonge meid van misschien twintig jaar. Ze keek angstig naar de man. Gelukkig was een collega in de buurt die naar haar toe ging en ondertussen de beveiliging belde. Het duurde niet lang en de beveiliging, twee man sterk, kwam aanlopen. Nu ging de man tegen hun tekeer. Er werd gescholden en gevloekt. Het duurde niet lang of de beveiligers pakten de man bij kop en kont en gooiden hem letterlijk naar buiten. En weten jullie waar het nou uiteindelijk om ging?"vraagt Erik. Om hem heen wordt nee geschud. "Nou, om een boutje dat mistte bij het pakket dat hij had gekocht’’, eindigt Erik zijn verhaal.                                                                      Iedereen begint hard te lachen.  
‘’Maar je weet toch dat als je bij de Ikea koopt er nog wel eens wat ontbreekt’’, zegt Willem grijnzend. Iedereen knikt bevestigend, ook Mees die met een rood hoofd naar beneden kijkt.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Desiree, ik vind het idee leuk gevonden, maar ik mis de spanning in het verhaal. 
Op het eind zou ik "want dan moet hij bekennen dat hij die man in de Ikea was." weglaten. Dat is wel duidelijk doordat Mees met een rood hoofd naar beneden kijkt. 

Ze hadden elkaar al een tijdje niet gezien. Er wordt dan ook volop gepraat, bier gedronken en gesnackt.  ---> ik vind dit niet zo sterk. Het leest een beetje als een open deur. Dit doe je toch altijd op een feestje?

terug liepen ---> terugliepen

had gekocht’’. Eindigt Erik  ---> de punt moet een komma zijn en "eindigt" met kleine letter.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Schrijfdeb, zo leest het beter. Misschien kun je tijdens het verhaal van Erik nog een kleine aanwijzing over Mees geven.

pakten de man bij kop en komt --> komt = kont

Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Desiree, Grappig, herkenbaar verhaal. Moet er  in je laatste zin niet  kijkt ipv kijkend staan?

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Desiree,

Ik moet Fief bijtreden, ik mis de spanning. "Onze Sophie" vind ik wat raar, moet het niet gewoon zijn " Sophie" of "ons Sophie". Of zie ik dat verkeerd. Toch mooi verhaal vooral het einde vind ik geweldig.

Lid sinds

4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi allen,

Bedankt voor de feedbackIk heb de tekstuele puntjes aangepast. 

@fief ik had eerst wel een verwijzing naar Mees, maar vond dat de tekst daarmee teveel onderbroken was. Maar als je ideeën hebt? 

@wilfried volgens mij moet het onze zijn, want het is ook onze dochter.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Desiree, het hoeft maar een kleine hint te zijn. Ik heb in dikgedrukt een suggestie toegevoegd, maar ongetwijfeld kun je zelf iets beters bedenken. 
Verder vond ik bij het herlezen nog een paar kleine dingetjes in de tekst. 

"Een paar maanden terug was ik in de Ikea voor een nieuwe kast voor onze Sophie. Terwijl ik daar rondliep was er iemand die een hoop herrie aan het schoppen was, tegenover een medewerker."
Mees heft met een ruk zijn hoofd.
"Een jonge meid van misschien twintig jaar. Ze keek angstig naar de man. Gelukkig was een collega in de buurt die naar haar toe ging en ondertussen de beveiliging belde. Het duurde niet lang en de beveiliging, twee man sterk, kwam aanlopen. Nu ging de man tegen hun tekeer. Er werd gescholden en gevloekt. Het duurde niet lang of de beveiligers pakten de man bij kop en kont en gooiden hem letterlijk naar buiten. En weten jullie waar het nou uiteindelijk om ging"? vraagt Erik. Om hem heen wordt nee geschud. "Nou om een boutje dat mistte bij het pakket dat hij had gekocht’’, eindigt Erik zijn verhaal. 

herrie aan het schoppen was, tegenover een medewerker." ---> de komma mag weg

waar het nou uiteindelijk om ging"? --> de ah-tekens horen achter het vraagteken te staan.

"Nou om een boutje ---> achter nou hoort nog een komma.

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi, oe dit is misschien nog wel het erfste; schaamte voelen als je iemand over jou hoort praten. Ik voelde de schaamte bijna!

Ik was eventjes in verwarring door dit stukje: 'Terwijl ik daar rondliep was er iemand die een hoop herrie aan het schoppen was tegenover een medewerker". Mees kijkt verschrikt op. "Een jonge meid van misschien twintig jaar.'

Ik dacht dat 'een jonge meid' sloeg op degene die tekeer ging. Na 2x lezen snapte ik dat het niet zo was, maar misschien kun je daarin nog wat verheldering brengen en je verplaatsen in degene die het verhaal vertelt.

Verder graag gelezen!
Yvette