Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#418# Het kan verkeren

 

Het kan verkeren

Ik scrol haastig door mijn inkomende mails. Mijn koffers staan klaar en hunkeren om te vertrekken. Ik ook. Nog vijf minuten en mijn taxi komt.

Allerlei, nu onbelangrijke, e-berichten rennen van onder naar boven. Mijn gehaastheid hindert mijn focus. Yes, hier heb ik het. Ik open de verwachtte mail van mijn uitgever. Snel kriskrassen mijn ogen over z’n bericht. Het verhoopte antwoord is vervangen door de mededeling dat hij met vakantie is en bij z’n terugkomst de mails zal beantwoorden. De taxi claxonneert. Teleurgesteld klap ik mijn iPad dicht en haast me met  bagage naar buiten.

Mijn vlucht is perfect op tijd en volgens schema landen we op Iraklion. Even alles vergeten en op hold zetten. Ik schuif op de tabouret van de gezellige hotelbar en bestel een ouzo, bij wijze van aperitief en kennismaking. Aan de overkant van de toog merk ik een knappe adonis die mijn zichtbare deel geïnteresseerd taxeert. Ik ben niet onverschillig voor zijn blik. Nu al? Onbewust kijk ik recht in zijn ogen. Overrompeld vlucht mijn blik weg en tuur ik nietsziend naar het schaaltjes olijven dat mee geserveerd werd. Ik heb mijn ogen niet meer onder controle. Alsof ze een eigen leven leiden, willen ze terug. Terug naar … Hij is weg! Nu al laat hij een leegte achter.

“Kan ik u wat aanbieden?” komt het van links.

Ik kijk om en keer terug naar het Griekse godendom.

“Euch … ja, maar ik heb nog wel wat.” is het eerste en domste wat ik kan bedenken, overweldigd door de priemende blauwe ogen.

“Mag ik me voorstellen, mijn naam is Hendrixcks Ben.”

M’n kruk wiebelt, de toog wordt vloeibaar, de vloer golft en de plafondlichten glijden door mekaar over de muur.

Mijn uitgever!

 

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Wilfried, toeval bestaat niet. Het moest zo zijn. Leuk verhaal.

e-berichten ---> e-mailberichten

z’n  ---> zijn

op hold zetten ---> hold zou ik cursief schrijven, als buitenlands woord zijnde. Misschien zelfs on hold

naar het schaaltjes olijven dat mee geserveerd werd.---> het schaaltje, anders moet het zijn: naar de schaaltjes olijven die mee geserveerd werden.
Ik vraag me bovendien af of mee serveren een bestaand werkwoord is. Je kunt iets erbij serveren, maar mee serveren weet ik niet.

wel wat.” is het eerste  ---> de punt moet een komma zijn.

Hendrixcks Ben  ---> Voor mijn gevoel is Ben zijn voornaam en je stelt je toch voor met eerst je voornaam en dan je achternaam? Of je zegt: Mag ik me voorstellen: Hendrixcks is de naam, zegt u maar Ben. Of zoiets.

glijden door mekaar  ---> "elkaar" is in een tekst het meest gangbaar. Als gesproken tekst kun je het wel gebruiken.

Lid sinds

2 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Wilfried, Ben het eens met Fief. Leuk verhaal. De slotzin vond ik erg sterk ook al had ik liever 'elkaar ipv mekaar' gelezen.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Fief

Dag Fief,

Een  hele reeks opmerkingen. Oef!

- O.K. voor de e-mailberichten

- Het was de bedoeling om schaaltje te schrijven maar het is me ontgaan dat ik schaaltjes gebruikte

- Ik volg je ook in erbij/mee serveren

- Ik ben het ook eens met je voorstel tot naamgebruik, Ben Hendrixcks.

- Idem voor mekaar/elkaar

Bedankt voor de tips en correcties

 

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Wilfried, goede opbouw van je droom-verhaal; teleurstelling dat de mail vlak voor zijn vakantie nog geen uitsluitsel biedt over haar (of zijn?) ingestuurde manuscript, die omslaat in euforie door een toevallige ontmoeting met de uitgever. Nu maar hopen dat het leidt tot een vet contract ...  😜 graag gelezen!
Klein zeurtje: is een adonis al niet per definitie knap?

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Wilfried,

Leuk verhaal, vakanties zijn populair de opdracht :)

Een zeurtje. De hunkerende koffers klinkt niet lekker. Het lijkt mij dat de koffers jou nog meer doen verlangen naar de reis. Verder een prima verhaal.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Wilfried,

leuk geschreven verhaal, wat zou het fijn zijn als het zo zou gaan in de werkelijkheid.

Klein zeurtje: in het eerste deel gebruik je drie keer, kort na elkaar, het woord haast. Dit zou ik één of twee keer vervangen voor een synoniem.

Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Spannend! Het eindigt met spanning wat goed is. Wat ik zou aanraden is om bij de mails aan het begin het niet te hebben over mijn uitgever maar de uitgever. Want daardoor weten we niet of ze wel of niet zal worden uitgegeven. Wat vind je?

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Als antwoord op door Schrijfcoach O…

Bedankt voor je commentaar schrijfcoach, leuk. Wat betreft je opmerking, in mijn hoofd was het al duidelijk dat ze uitgegeven werd en ging de mail eerder om iets praktischer zoals bijv. de dag waarop het boek in de handel zou zijn, of een datum-voorstel voor de boekvoorstelling. En in die zin lijkt het mij ok dat ik al "mijn" gebruik. Maar toch bedankt voor deze bedenking.