Lid sinds

2 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

#404 Mall of the Netherlands

‘Waarom noemen ze het niet gewoon Hollands winkelcentrum?’ mompelde Sven naast me, ‘en waarom die golvende lijnen overal? Het lijkt wel of ik in een optische illusie rondloop!’

Hij schopte de tegelvloer. Zijn schoen piepte. Het klonk naar gymzaal. Sven probeerde het nog eens, maar het lukte niet. Ik negeerde hem en liep door. Ik ging hem dit niet laten verpesten. Ik gun mezelf niet veel luxe, maar hier had ik mijn zinnen op gezet.

Met hulp van de plattegrond waar Sven smalend om moest lachen vond ik mijn doel: de Beauty afdeling. Het was er prachtig. Mahonie kasten, glazen toonbanken en zorgvuldig uitgestalde flesjes in alle vormen en maten.

Sven pakte er eentje en gooide hem van zijn ene hand in de andere.

‘Kijk dan! Golden Glow noemen ze deze. Hoe verzinnen ze het? Raar spulletje trouwens. Het lijkt wel honing, kijk.’ Hij schudde het flesje. ‘Hoe moet je dat in hemelsnaam opspuiten?’

Een medewerker verscheen naast hem en nam het flesje voorzichtig over. 

‘Golden Glow is een delicaat parfum, meneer.’ 

Hij droeg een zwart shirt met een grijs gilet en een zwarte broek met een messcherp gestreken vouw. Zijn glimlach leek op zijn gezicht gebeiteld. Hij zag eruit alsof hij zelf uit een display gestapt was.

‘Staat u me toe,’ zei hij tegen me en pakte mijn hand. ‘U hoeft maar een druppeltje in de hals te wrijven om een dag lang naar zomer te ruiken.’  

Hij kantelde het flesje en masseerde een druppel in de binnenkant van mijn elleboog. Ik was me ineens erg bewust van mijn zachte, bleke huid en wenste dat ik twintig jaar jonger en strakker was. 

Sven zei niets, maar zonder te kijken, merkte ik zijn irritatie op.

‘Geef het een minuutje om in te trekken en zich aan te passen aan uw natuurlijke geur,’ zei de medewerker. ‘Geloof me. Het zal u bevallen.’

‘Eigenlijk zoek ik naar Map of the Heart,’ flapte ik eruit, me ernstig bewust van Svens bloeddruk.

‘Wie niet?’ antwoordde de verkoper gevat.

‘Ik bedoel het geurtje dat in een hartvormig flesje zit,’ zei ik.

‘Ik begrijp het,’ zei de verkoper. ‘Het was een grapje. Volgt u mij?’ 

Hij nam ons mee naar een andere sprankelende uitstalling en pakte een flesje.

‘Het heeft de vorm van een hart!’ riep Sven met afschuw uit, ‘ik bedoel, een echt hart. Met aders en alles!’

‘Jazeker, zoals de dame vroeg,’ zei de verkoper met opgetrokken wenkbrauwen.

‘Ik dacht dat het hartvormig was,’ zei Sven hoofdschuddend. ‘Je weet wel…’ 

Hij gebaarde met zijn duimen en wijsvingers in een poging de vorm over te brengen.

‘Oh, laat ook maar. Je snapt het wel.’

De verkoper knikte en pakte het flesje in, terwijl ik blozend in de spiegel achter de toonbank keek. In de weerspiegeling zag ik Sven plots voorover buigen naar de plank met hartvormige flesjes en wist meteen wat er ging komen.

‘Tweehonderdvijftig euroknallers?!’ brulde hij.

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Euroknallers, het genoegen met de geliefde te 'shoppen' in de megasuper! Goed gevonden! Mooie laatste lijn!

GG

ps:  "Ik was me ineens erg bewust was van mijn zachte, bleke huid en wenste dat ik twintig jaar jonger en strakker was. " => een wasje teveel. 

 

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Goed verhaal, Sakura. ZGG. De ergernis/irritatie van Sven druipt van elke zin, maar zeker ook bij de hp.

Hoewel ik die laatste zin erg goed vind en ik het Sven zo voor me zie als hij het zegt, heb ik bij euroknallers toch een ander beeld. "Euroknaller" wordt in reclames gebruikt als een ander woord voor "aanbieding", terwijl je hier toch de euro's zelf bedoelt. Misschien euri of een andere verbastering?
"brulde hij" hoeft er ook niet persé achter. Het vraagteken en uitroepteken zeggen al genoeg. 

Lid sinds

2 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Sven zegt altijd euroknallers. Vlgns mij is het een McDonald's term. Hamburger voor 1 euroknaller. 

Ik begrijp dat '250 euro!?' ook prima kan en misschien zelfs beter is, maar dit is idiosyncratisch.

En: dankjulliewel!

Lid sinds

4 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Euroknallers is inderdaad een McDonald's term, alleen bedoelen zij daarmee producten voor 1 euro. Bij 250 euroknallers zouden het dan 250 producten zijn van 1 euro. Ik snap wel dat je dat in jouw verhaal zo niet bedoelde, maar bij euroknallers zag ik goedkope aanbiedingen, terwijl het juist excessief dure parfum is die Sven ziet en waar hij zo uitzinnig op reageert. Maar gewoon euro zeggen past niet bij Sven, dat klopt.

Lid sinds

2 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Thanks, TonyCoppo, voor het ruggesteuntje. Ik snap wat je zegt, Fief. Sommige mensen tellen in kamelen, anderen weer in biertjes, Sven in euroknallers.

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Sakura,

3 karakters duidelijk uitgebeeld, zonder te benoemen. Compliment. Om eerlijk te zijn, zou ik de Sven zijn en absoluut nooit meegenomen moeten worden naar deze afdeling. En om nog eerlijker te zijn, de HP mag zichzelf verwennen met een geurpotje. Maar zou je echt van een verkoper zo'n grap willen aanhoren? Ik weet dat ze deze zouden kunnen maken, maar het zegt iets over zijn niveau.

suggestie: zou het in de tt nog beter werken dan in de vt?

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Sakura, het eerste wat in me opkwam bij lezing was dat je een stel mooie karakters en een zeer herkenbare situatie haarscherp hebt geschetst. Ondertussen vroeg ik me ook af, waarom niet in ott?
Een parfumerie bezoek ik uiterst zelden, maar is het niet zo dat een parfumdruppeltje op de binnenkant van de pols wordt gesprenkeld?
 

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

Ja mooi. Vooral zo'n zinnetje: 'Ik begrijp het,' zei de verkoper, ' het was een grapje ... Dat zijn de details die het 'm doen. Ik zie de situatie wel voor me.

Ik vind de euroknallers juist wel passend in zijn misplaatstheid. 

Eens met de suggestie van MCH om tt te overwegen.

Met plezier gelezen.

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@ Sakura: ik stante pede naar Leidschendam voor zo'n flesje in het echt te zien maar de parfumerie was gesloten. Een oudere dame zag mijn teleurstelling en vroeg wat ik zocht. Zij raadde mij het geurtje aan dat zij altijd gebruikt: 'Sacré Coeur de Jésus' (Heilig Hart van Jezus) aan 8.50 € op het internet. Je wordt er helemaal Zen van, zei ze. Iets voor Sven dacht ik. 

Lid sinds

2 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

MCH, dank. En ik ben zelf ook een Sven. Die verkoper was eerder nog veel erger, maar ik moest snoeien in mijn woordental. Tegenwoordige tijd kan, maar ik vind het vanuit het ik-perspectief een beetje verslagleggerig worden. 

Ton, dat dus. Wat gebruikelijk is, weet ik niet. Een kartonnetje gebruiken ze op de plekken waar ik kom. Deze verkoper vond dit een goed idee.

Hadeke, dank. Blij dat het je plezier deed.

Schmetterling, Zen houdt niet van oudevrouwengeurtjes geloof ik. Maar voor die prijs zal het hem idd waarschijnlijk een zorg zijn.

 

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ha Sakura, wat een mooie beschrijving van een middagje winkelen. Maar meer nog van de verschillende karakters. Heb jij dat ook, dat degene die met je mee winkelt ongemerkt je keus beïnvloedt? En hoeveel je uitgeeft? Dat heb je hier heel mooi weergegeven. Ik heb het met plezier gelezen. En ik moest stiekem even denken aan Rowan Atkinson in 'Love actually'.

Lid sinds

2 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Hi, Maria Fransisca, dat heb ik enorm. Grappig dat het je aan Rowan Atkinson doet denken. Nu ik het teruglees, begrijp ik het helemaal, terwijl ik oorspronkelijk een flirtende jongeman beoogde.

Lid sinds

1 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ha Sakura, 

Wat een leuke invulling van de opdracht heb je geschreven, goed gedaan! Je hebt inderdaad hele mooie personages neergezet, zelfs van meer dan 1 wordt goed duidelijk wat hen typeert. Ik kan me wel vinden in de opmerkingen over het schrijven in de verleden tijd, dat was ook het eerste wat mij opviel bij het lezen. Ik zou er zelf ook voor hebben gekozen om in de tegenwoordige tijd te schrijven, nu was ik eigenlijk aan het wachten op de sprong naar de tegenwoordige tijd die nu niet kwam. De medewerker heb je heel goed omschreven, die kon ik zo voor me zien. Ik zou alleen het stukje over zijn uiterlijk hebben omgedraaid: "Hij zag eruit alsof hij zelf uit een display was gestapt: zijn glimlach leek op zijn gezicht gebeiteld en...". Verder heel sterk!