Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#400 Gisela

Gisela geniet op mijn gazon van het zomerweer.
‘Je blijft toch wel eten?’ vraag ik. ‘De bubbels staan koud en een salade is zo gemaakt.’
‘Klinkt verleidelijk. Pas maar op, straks blijf ik nog plakken.’
Als dat zou kunnen …

Een gebruind hoofd steekt door de coniferen die als erfafscheiding dienen.
'Hé buurman, dat je het effe weet; ik heb vanavond een party in de tuin. Heel gezellig, maar je zult misschien wat kunnen horen. Ik beloof dat je morgenochtend weer in alle rust op je terras kunt ontbijten, hoor. Doei.’
Voor ik kan antwoorden is hij verdwenen.
Gisela kijkt me aan. ‘Is dat niet die presentator van eh …  kom, hoe heet dat programma nou, die show waarin BN’ers iets moeten raden.’
‘Geen flauw idee, ik kijk weinig tv. Die man woont hier trouwens niet echt, mijn buren maken een wereldreis en hebben hun villa deze zomer uitgeleend.’
Ze kijkt peinzend voor zich uit, pakt haar mobiel en zoekt iets op. Dan klaart haar gezicht op en ze haalt twee tassen uit haar auto. De grootste zwiept ze in de hal, onder aan de trap.
‘Dus je blijft slapen?’
‘Als je lief voor me bent.’
Ze aait met haar vinger over mijn wang en loopt met de andere tas de tuin in.
Ik neem verse drankjes mee naar het terras en zie haar in de weer bij de coniferen.
Als ze komt zitten reik ik haar glas aan. ‘Proost, op je eeuwige schoonheid!’
Ik krijg een stralende lach en we nippen van de koele wijn.
‘Wat deed je net bij de coniferen?’
‘O, eh … dat is voor vanavond. Gezien de reputatie van dat feestbeest hiernaast komen er vanavond vast bekende types. En die schijnen er nogal losse normen op na te houden. Daar wil ik het mijne van weten, dus ik heb wat opname-apparaatjes tussen de takken verstopt. Je weet toch dat ik niet meer voor de krant werk? Ik ben nu ZZP-er en verkoop aan de roddelrubrieken. Daar heb je toch geen bezwaar tegen?’
‘Eigenlijk vind ik je een stiekemerd, maar ik zal niet de moraalridder uithangen. Je doet maar. Tenslotte zijn zij zelf verantwoordelijk voor hun gedrag en jij stilt slechts de honger van het publiek naar het doen en laten van de gestaag uitdijende groep BN’ers. Zorg alleen wel dat ik en de locatie buiten de berichtgeving blijven, zowel in woord als in beeld.’

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ha, Ton, daar ben je dan en nog wel en compagnie van Gisela. Dat lijkt me een katje om niet zonder handschoenen aan te pakken. Benieuwd wat de camera's gaan onthullen of eigenlijk ook niet want het zal wel weer dezelfde flauw- of stoerdoenerij zijn die wij ondertussen van de BN'ers (en bij ons BV'ers) gewend zijn. Vloeiend geschreven, loopt vlot binnen, net als de bubbels. Santé.

Lid sinds

9 maanden 3 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

Leuk geschreven verhaal. Zou zomaar waar kunnen zijn dat roddeljournalisten op deze manier aan hun info komen.en die man maar denken dat Gisela voor hem blijft. 

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Gi, dank voor je complimenten. Het aanpakken van Gisela en de oogst van de opnames moet ik je schuldig blijven, daarbij gered door de opgegeven limiet (die ik overigens met een derde overschreed).
À la votre!

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Elrie, dank voor je reactie. Overigens bleef Gisela ook voor hem, maar ja ... die limiet hè? We zullen de details nooit te weten komen.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik dacht even dat het de kant opging dat zij er tijdens het feest met de BNer vandoor zou gaan, daarom vond ik het eind wat tam, maar dat lag vooral aan mezelf. 😀 Met plezier gelezen.

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hadeke, het is uit den boze om verhalen een MeToo einde te geven, een beetje zoals het verbod op 'het was maar een droom' dat hier elders aan bod kwam.

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hadeke, fijn dat je het met plezier las. Wat leuk dat jij er je eigen draai aan gaf, het zou zomaar een een-tweetje geworden kunnen zijn tussen Gisela en een BN'er, al dan niet met een #MeToo-einde. Of een stevige scheld- en matpartij als de tijdelijke buurman erachter komt dat er heimelijke opnamen worden gemaakt van zijn party.

Lid sinds

5 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker

@ Ton: die vriendin roddeltante van je is wel erg professioneel, overal haar camera's bij (én haar pyjama en tandenborstel blijkbaar).

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@Gi ik mis de link met #metoo en mijn fantasie die een ander slot voor ogen had volledig. Ik suggereer nergens een grensoverschrijdende actie. Verder vind ik 'dogma's' binnen het schrijven onzin, zolang de schrijver er kunstig en creatief mee omgaat en de clichés weet te vermijden. Het ontwaken uit een droom eindigt in de meeste verhalen vaak in een te gemakzuchtig cliché, waardoor ik als lezer wat teleurgesteld achterblijf. Ik zou niet snel voor die oplossing kiezen.

Sorry Ton, volledig off topic wat betreft jouw verhaal. 😀

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Schmetterling: Gisela is inderdaad een professional, overal op voorbereid wat het oppikken van nieuwtjes betreft. Ze heeft bovendien een vooruitziende blik, getuige wat zij nog meer meeneemt als zij bij mijn HP komt voor een borreltje.

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

@ Ton: sorry dat ik onder jouw bijdrage even Hadekes reactie beantwoord.
@ Hadeke: waar BN (of BV)'ers samenzijn is MeToo nooit veraf.