Lid sinds

9 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

#399 - Andre

 

Andre bukt om de werkplaats binnen te komen. Ook de XXL overall is te klein voor hem, de knopen staan strak en de mouwen zijn vijf centimeter te kort. Zwarte krullen komen onder de wollen muts uit en zijn rode baard mag wel weer eens bijgewerkt worden, hier schrikken de mensen van. Hij stampt een paar keer op grond om de sneeuw van zich af te schudden, pakt een pakje Zware Van Nelle, draait een sigaret en steekt hem aan. Andre heeft niet zoveel met regels en zeker niet met zoiets betuttelends als ‘Verboden te roken’. Hij rookt waar en wanneer hij dat wil. Mensen die er wat van willen zeggen besluiten meestal om het er maar bij te laten nadat ze Andre bekeken hebben.

Hij kijkt me aan en knikt een keer naar de nieuwe schroef die tegen de muur staat. Ik knik van ja. Hij hoeft niks te zeggen, ik ken zijn blikken. Praten doet hij sowieso niet meer. Als kind is hij gepest om zijn rare stem en is hij van lieverlee steeds minder gaan praten en uiteindelijk is hij er helemaal mee gestopt.

Hij stopt de sigaret in een mondhoek en pakt de nieuwe schroef voor onze boot op alsof het ding van karton is. Ik weet dat die schroef uit minstens honderd kilo mangaan brons bestaat. Zijn laarzen bonken op de vloer terwijl hij naar mij toe loopt waar ik al klaar sta met de moersleutel. Zijn overall gaat zichtbaar strakker zitten om zijn bovenarmen terwijl hij de schroef omhoog tilt en op de as duwt.

Wanneer Andre er is heb je geen heftruck nodig.

 

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Taco, als persoonsbeschrijving kan dit tellen. Zeer knap neergezet. Meestal zijn kleerkasten als André erg lieve mensen.

Lid sinds

2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo Taco,

Zo'n persoon als Andre kent iedereen wel, denk ik. Stille wateren zeggen ze weleens.

Ik wil meer van hem te weten komen, want je hebt het interessant geschreven. Goed gedaan!

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Taco, mooie beschrijving. Ik zie Andre ( of is het André?) zo voor me staan. Indrukwekkende man. Mooi verhaal, graag gelezen.

... zijn rode baard mag wel weer eens bijgewerkt worden, hier schrikken de mensen van.  ---> zou het alleen die rode baard zijn die afschrikt of gewoon zijn hele gestalte?

Als kind is hij gepest om zijn rare stem en is hij van lieverlee steeds minder gaan praten en uiteindelijk is hij er helemaal mee gestopt. --> Deze zin leest voor mij niet zo lekker. Ik zou van de tweede "en" een komma maken. Misschien:
Als kind is hij gepest om zijn rare stem en ging van lieverlee steeds minder praten, uiteindelijk ...