Lid sinds

2 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Administratie
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #379 - Afscheid

 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Lotte Petersen, Nadine van de Sande en Rachel Kabelaar. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 379e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #379 - Afscheid 

Door Mike van Holsteijn

Dit wordt mijn laatste wekelijkse schrijfopdracht als schrijfcoach. Daarom is het thema deze week: afscheid. Verder is de opdracht helemaal vrij. Zo kun je een verhaal schrijven waarin er letterlijk afscheid van iemand wordt genomen, of waarin iemand overlijdt. Als je een meer abstract idee bij afscheid hebt, voel je dan vooral vrij om daar een verhaal over te schrijven.
De opdracht luidt dus: schrijf een verhaal van 300 woorden over afscheid. Veel succes

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
 • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
 • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het derde jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij heeft gekozen voor het pakket Letterkunde. Eind 2018 verscheen een bundel van zijn hand, Van nog wat en alles, met daarin allerlei verhalen, gedichten en woordgrappen.

 

Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hey Mike, heel tof dat je dit al hebt gedaan sinds zo'n beetje het begin van je studie. Terwijl juist dat de jaren zijn van oriëntatie en desoriëntatie en zin en weerzin. Veel dank voor je waardevolle, loyale feedback en veel succes in 2022, ook met schrijven en je Master.

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik sluit me aan bij Kruidnagel, en wens je veel succes: met het afronden van je studie en daarna! Veel dank voor je inzet. X

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Bedankt voor alle opdrachten hiervoor en je waardevolle feedback. Ik heb er veel van opgestoken. Veel succes met je studie en je carrière. 

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Mike, ook ik was altijd blij met je commentaar.
Het ga je goed tot aan het hiernamaals. Wat er daarna gebeurt zien we wel weer, moeten we ons nu niet druk om maken. 
Mocht je ooit voor de hemelpoort belanden, vraag dan meteen asiel aan. Als Petrus vraagt wat je hier komt doen, zeg dan dat je een frisse wind door de Hemel wil jagen. Daar kijkt hij vast van op. Ik zal t.z.t. een goed woordje voor je doen.
Succes ermee.

 

 

Lid sinds

4 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Hoi Mike, dank voor je ideeën, suggesties en feedback op SOL. Ik vond het altijd fijn en nuttig je reacties te krijgen, ook al was ik niet altijd een even trouw forumlid.
Het ga je goed, ik wens je veel succes in het onderwijs, de uitgeverij, het podcastwezen en wat er ook nog op je pad mag komen.
Wat de hemelpoort betreft; ik hoop dat het nog heeeeeeeel lang duurt voor jij daar aanklopt, maar ik heb zomaar het idee dat je daar, zoals Dos zegt, inderdaad de boel zal voorzien van een frisse, literaire wind. 

Met vriendelijke groet,
Ton Badhemd

Lid sinds

4 maanden 1 week

Rol

 • Gewone gebruiker

Ik ben hier nog niet zo lang, maar ik vind het wel tof dat je dit gedaan hebt. Er gebeurt toch elke keer iets, wanneer er een opdracht verschijnt. 

Ook van mij veel succes bij alles wat je verder onderneemt.

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Spijtig dat je hiermee stopt, Mike. Hartelijk dank voor je tips en adviezen en wellicht zien we je als deelnemer aan de wekelijkse schrijfopdrachten terug en zo nu en dan als gastdocent.
Of neem een voorbeeld aan Heintje Davids.