#354 Doelen stellen voor je geluk

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#354 Doelen stellen voor je geluk

 

Vanochtend lag ik lang naar het plafond te kijken. Ik kon mezelf moeilijk uit bed sleuren. Constant vermoeid, misselijk en lusteloos om weer op te staan. Ingedachte bezig met mijn uitzichtloze situatie: getrouwd met de grootste klootzak (zie gister).

  Geen kinderen, omdat meneer de meeste kroost vervelende kutkoters vindt. Behalve die van zijn rijke klanten, dan kan hij opeens aardig doen en de grootste kindervriend uithangen. Hij zou acteur moeten worden.

  Mijn carrièremogelijkheden zijn nihil. Gestopt met mijn opleiding omdat ‘de liefde van mijn leven’ voor me wilde zorgen. Geen gebrek aan geld. Daarmee heb ik ook mijn gevoel van eigenwaarde overboord gegooid.  

  Ander probleem: ik heb geen eigen vermogen, dus ik kan de deur hier niet achter me dicht slaan. Ow… wat zou ik dat graag willen! Ik moet werken aan een plan van aanpak genaamd: een gelukkig leven zonder hem!

  Onder de douche groeide mijn enthousiasme over ‘mijn leven in eigen handen nemen’. Aan de ontbijttafel zette ik mijn doelen op papier:

  1. Een baby, zonder hem.
  2. Een baan
  3. Voldoende inkomen, zodat ik een eigen huis kan kopen/huren.

  Mijn doelen bleken tegenstrijdig: een baby en een baan is lastig te combineren. Misschien moet ik me focussen op een hetgeen wat ik het liefst wil: een baby. Maar zonder baan geen inkomen, zonder inkomen geen eigen plek. Ik heb mijn plan van aanplak verbrand en ben gedemotiveerd gaan internetten. Bij Zalando een begrafenisjurkje besteld. Paste goed bij mijn humeur.

  ’s Middags kwam hij onverwachts thuis en kreeg ik wéér de wind van voren. Waarom ik geen naaldhakken droeg? Onder een joggingpak, dacht ik nog. Hij vond me ondankbaar, omdat ik me niet sexy kleedde voor hem, terwijl hij het geld verdient dat ik uitgeef. Het enige wat ik moest doen was beschikbaar zijn. Hij wilde dus seks. Ik vertelde dat ik een sexy begrafenisjurkje speciaal voor hem had besteld. Hij keek me ongelovig aan. Pakte onze creditcards en verdween.

  Dat hij de creditcards meenam deed mij in woede ontsteken. Deze gekooide hamster was er klaar mee. Mijn diazepam uit de badkamer zou mijn uitkomst zijn. Pilletjes fijngemalen. De koelkast opengetrokken. Dosis door zijn sojayoghurt en de rest door het gehakt voor zijn gehaktbal. Mijn vegetarische gevoel zei dat dit dier voor een goed doel was gestorven.

  Na het avondeten (de gehaktbal vond hij verrukkelijk) ging hij squashen met vrienden. Met een bleek gezicht vertrok hij. Na ander halfuur ging de telefoon. Hartaanval. Reanimatie mocht niet meer baten. Ik heb alles bij elkaar gekrijst! Huilde van geluk.

Ik kijk weer naar mijn doelen. Doel twee en drie kan ik wegstrepen en als ik morgenochtend weer misselijk ben en de geur van koffie niet trek, dan toch maar een zwangerschapstest kopen.

 

 

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Sasja, dat is nog eens je geluk bijstellen. Graag gelezen.
Sommige zinnen zou je actiever kunnen schrijven, naar mijn idee trek je mij als lezer dan nog meer in het verhaal. Je gebruikt nu zinnen als: ben gesprongen, heb liggen kijken, ben gaan internetten, hebt gekrijst, heb verbrand, moest gaan werken. Maar dat is misschien ook een kwestie van smaak. 

Andere probleem:  ---> ander probleem: 

kut koters en begrafenis jurkje moeten aan elkaar geschreven worden.

weeeeeeer  ---> wéér kan ook

 

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ja, mooi. Vooral zo'n terloops: (zie gister)

Eens met Fief.

Volgens mij in dit geval: bleek gezicht en niet bleekgezicht.

Ik snap haar vreugde wel.

Lid sinds

3 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Trust Hadeke to pick out the pearl. Ik ging ook aan op '(zie gister)'. Dat is een leukie, hoor!

Het sexy begrafenisjurkje is een goede tweede.

Ja, er mag wat geschrapt en gepoetst. 'ontstak een ongekende woede in me' is niet zo mooi.

Misschien mag de klootzak er wat minder dik op liggen, maar het persoonlijke, het 'wat als?' dat iedereen herkent, breng je goed!

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Eerst een begrafenisjurkje bestellen en dan zorgen voor toepasselijke omstandigheden. Dat is nog eens doelgericht handelen 🙂. Hier en daar een woordje schrappen (focussen op hetgeen ik het liefst wil), maar verder zit het goed in elkaar. Met plezier gelezen!

Misschien beter dit dagboekfragment niet publiceren; iemand zou er een bekentenis in kunnen lezen ...

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

@Tilma Bedankt voor je leuke feedback! Ik ga nog even nadenken over die woede. 

@Annetteke Dank je wel voor je feedback! Toen ik het begrafenisjurkje aan het strijken was,  twijfelde ik of het wel verstandig was om het fragment te delen. ;-)

Lid sinds

10 maanden 1 week

Rol

  • Gewone gebruiker

Erg om gelachen. Prachtig stuk. Ik struikelde wel over ontstak een ongekende woede in me, maar ik ben de eerste niet, lees ik. Ik zou het veranderen in deed mij in woede ontsteken.
Verder vraag ik mij of de hoofdpersoon nu een baan heeft, gezien de laatste zin.