Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#345 - Om acht uur bij ons

LUIDSPREKERS: Kassierster Wendy gevraagd voor kassa drie.
VROUW: Juffrouw, mag ik u vragen waar de augurken op sterk water staan?
WENDY: Die staan in …
VROUW: Wendy? Ben jij het? Werk jij hier? Mijn god, dat is lang geleden!
WENDY: Mevrouw, ik…
VROUW: Mijn goede god. Dat ik jou hier moet tegenkomen. En wat ben je gegroeid! Je bent een echte vrouw geworden. Maar kind, wat een lelijke grijze overall heb je aan. Daar komen je vormen echt niet in uit. En doe dat haar uit de staart!
WENDY: De luidsprekers  …
VROUW: Weet je nog hoe jij kwam babysitten? Altijd was je er voor ons. Wij gingen veel op restaurant hé. God, wat ben jij mooi geworden. En mager! Ben je op dieet? Je at vroeger wel graag taart hé. En chocolade! Ha, de kast was altijd leeg. Een vretertje. Maar we zagen je graag hoor.
WENDY: ik denk dat ik dat meisje niet ben…
VROUW: Je herinnert je vast onze Jean-Louis nog. Hij was altijd zo dol op jou. Hij is ook groot geworden. Wordt zondag tweeëntwintig! Een erg mooie jongen. Hoe kan het ook anders, hij lijkt op zijn mama. Maar dan mannelijk, hé. Hij heeft een baard. Een propere, hé. Nu ik je zo zie, jullie zouden een mooi stelletje zijn. Heb je al een vriend? Jacques! Jaaa-aacques! Kom hier.
WENDY: Sorry, ik moet echt…
VROUW: Jacques, kijk dan toch. Ons Wendytje! Ken je ze nog? Ze is mooi geworden hé? Kijk naar die benen, Jacques! Echt iets voor onze Jean-Louis. Vind je niet? En ze bloost zo schattig.
JACQUES: Dag Wendy, hoe…
VROUW: Jacques, vertel haar over hoe goed Jean-Louis het doet op de universiteit! Tweede master geneeskunde! Stel je voor Wendy. Een dokter! Dan moet je hier niet meer werken. Kijk Jacques, die kledij past toch niet voor zo een mooie meid? Je studeert toch, Wendy? Je was altijd al zo slim.
WENDY: Ik ben gestopt met studeren. Volgend jaar ...
VROUW: Gestopt? Mja, studeren is eigenlijk niets voor vrouwen. Een vrouw moet een sterke man kunnen ondersteunen. En kinderen maken. Succesvolle mannen willen kinderen. Ik wil zeker drie kleinkinderen van Jean-Louis. Wat denk je Jacques? Wendy en Jean-Louis, dat worden mooie babies, hé? Hoe kan het ook anders. Een dokter!
LUIDSPREKER: Kassierster Wendy gevraagd voor kassa drie. Wendy, kassa drie!
JACQUES: Ik denk dat we Wendy moeten laten, schat.
VROUW: Wendytje, jij wil toch babies? Je moet niet langer wachten, hé. Je kon zo goed met onze kinderen om. Dat ging zo spontaan. En jouw stem. Je zong liedjes. Doe je dat nog, liedjes zingen? Je had wedstrijden kunnen winnen. Maar ja, nu ben je wat te oud. Je was zo schattig met die vlechtjes. Weet je dat nog, Jacques? Die dikke wangetjes met vlechtjes.
WENDY: Ik moet nu echt…
JACQUES: Wendy is aan het werk, schat.
VROUW: Je komt vanavond naar ons toe! Ik maak lasagne. Daar hield je van he? Dan kan Jean-Louis je zien. Ik zal het hem zeggen. Hij heeft echt nood aan een vriendin. Acht uur, bij ons! Jacques kijk toch eens. Wendytje hier in de supermarkt. En je was zo goed in tekenen.
WENDY: Mijn baas…
VROUW: Kijk die lippen, Jacques. Om van te smullen. Maar goed, kind wat ben jij een babbelkous. Jij bent hier aan het werk. Ik geloof dat ze je nodig hebben aan de kassa. Heb je de luidsprekers niet gehoord? Zo gaat het niet lukken hé. Een vrouw dient te luisteren en gehoorzaam te zijn. Is het niet Jacques?
JACQUES: Natuurlijk, liefste!
VROUW: Zwijg Jacques! Wendy moet werken, je houdt haar op. En stop met te staren naar haar borsten. Tot vanavond, Wendy. Hup, hup, ga nu maar!

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Dialogo, bijzonder amusant! Sterk hoe je de vrouw neerzet als babbelkous, bemoeial, koppelaarster en wat al niet meer. De laatste paar zinnen vind ik fantastisch, dat mens schuift anderen haar eigen tekorten in de schoenen.
Klein zeurtje: je kleedt Wendy in een grijs overall, dat maakt het volgens mij moeilijk voor Jacques om naar haar benen en naar haar borsten te staren.
Graag gelezen! 

Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ha, dan ken jij Jacques niet, Ton. Amusant, doch moeilijk leesbaar. Ik zou het wel op het toneel willen zien. Ik voorzie een vervolgscène met glansrol voor een zwijgzame Jean-Louis.

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dialogo, sterk stuk. Ik heb nu al een hekel aan het mens, medelijden met Jaques en ik hoop dat ze de verkeerde Wendy voor zich heeft.
Overigens vind ik het niet moeilijk leesbaar, ik hoor het enge wijf praten.

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dialogo, wat een stuk en dan heb ik het niet over de onbekende winkelierster met haar ongetwijfeld afzichtelijke zoontjes. Vandaag heb ik bijgeleerd dat er voedingswinkels bestaan waar ze het vrouwelijk personeel in grijze overalls stoppen.

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dankjewel allemaal! Misschien is een overall te veel verhullend en is het meer een kostuumpje? Hoe noemen we de outfit van een Colruyt medewerker?

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Dialogo, ik vind het verhaal leuk, ik haak alleen af bij de vorm waarin het gegoten is. Gezien bovenstaande commentaren sta ik daar blijkbaar alleen in. 

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Leuk geschreven, met irritante karakters waaraan je je gaat ergeren!

Ik vind zelf de hoofdletters en de regelmatige 3 puntjes wat storend voor het lezen. Misschien zou je hier soms een - kunnen gebruiken, wat ook aan kan duiden dat iemand halverwege zijn zin is afgekapt.

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Augurken op sterk water? Is dat een ding? Hier drop je wel even een heerlijk amusant/irritant personage. Ocharme Wendy. Graag gelezen! (kleine foutje: babies moet baby's zijn.) Groetjes, V.

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dialogo,

Wat een leuk, verfrissend verhaal. De vorm is anders dan anders, maar ik vind het goed werken hier. Persoonlijk zou het typetje van mij iets subtieler mogen. Het is duidelijk hoe deze vrouw zich opdringt en welke overtuigingen ze heeft, het is eigenlijk niet nodig dit nog zo letterlijk te benoemen. 
''Een vrouw dient te luisteren en gehoorzaam te zijn.'' & ''Een vrouw moet een sterke man ondersteunen. En kinderen maken'' -->  Hier zou je best iets genuanceerder kunnen zijn en dan zou het type nog - of zelfs beter - werken. 

Maar heerlijk verhaal zo, waar je het zeer met Wendy te doen hebt. Bedankt voor deze inzending!