Lid sinds

2 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

#340 - Suite 18

 

“Suite 18.” Sierlijke letters op een wit plastieken kaartje. Half verscholen in het zand. Vijf gouden sterren glinsteren onder het logo van het hotel waar ook ik verblijf. Hij of zij moet het verloren hebben op dit strand. Hij is een Rus met buik op leeftijd, kale kop en varkensogen. Zij is een blondine met borsten en benen met klasse en stijl. Het koppel uit Suite 18.

Ik vis het kaartje uit het zand. Golven trommelen op de rotsen. Deze ochtend aan het zwembad was het opnieuw gebeurd: Vanop mijn zetel streelde mijn blik gretig haar pracht. Haar blauwe ogen straalden in mijn verlangen. Haar billen bruinend in de zon. Dan kwam hij weer aangestormd. Hij verweet haar dingen in die harde taal die ik niet versta, maar wel voel. Ze zei wat tegen hem, maar ze wist dat die woorden enkel olie goten op zijn onvoorspelbaar vuur. Hij sloeg haar handtas met een smak op de grond. Haar drinkfles rolde naar mij als bevatte het haar hulpkreet. Een nieuwe traan rolde over haar zachte wang.

Mijn hand knijpt hard in het plastic. Wat zou ik haar willen redden. Die vieze man maakt haar ziek. Mijn godin zal mij belonen. Zij zal mij toebehoren. Haar ogen hadden het mij verteld. Ik snel naar mijn kamer en grijp het vleesmes. Hij ligt nu te slapen. Zij zal niet gillen.

Het kaartje laat het licht op groen springen. Suite 18 ruikt naar bubbelbad. Ik sluip naar hun slaapkamer. Door de gordijnen schijnt de maan grijs licht op het bed. Ik hef het mes boven zijn varkenskop. Net wanneer ik wil toesteken, zie ik de plas bloed op de grond. Hij ademt niet. De deur piept.

“Laat dat mes vallen! Handen omhoog!”

Twee agenten met pistool. Het mes klettert op de vloer in het bloed. Zij huilt in de gang.

 

Lid sinds

2 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Ai Tony, pakt dat effe verkeerd uit. Al vraag ik me wel af, neem jij altijd een vleesmes mee als je op vakantie gaat? Sowieso knap dat je dat door de controle van een vliegveld krijgt. Misschien handiger als je bij het buffet in je zak steekt of als je het op de kamer vindt. Verklaart het meteen waar die plas bloed vandaan komt.
Verder graag gelezen. Knight in shining armour

Lid sinds

5 maanden 4 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Maar... maar... Hij was toch al vermoord? Ik lees het alsof je er net te laat bij bent. Volgens mij heeft de blondine haar eigens zaakjes al afgehandeld. Of er waren meer gegadigden.

Maar sowieso: goede invulling van de opdracht. Origineel.

Lid sinds

2 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

@fief: dank! 300 woorden bleken voor mijn idee van deze opdracht een ware uitdaging. Ik belandde bij 800 en dan maar schrappen... Je hebt wel gelijk. Ik liet bewust vleesmes staan. Ik had staan dralen of het misschien beter een gewoon mes was, maar dat leek me minder filmisch. Hoe en waarom hij daaraan kwam, is een vraag in dit kortverhaal. Misschien is het een Spaans hotel waar ook in mijn suite een vleesmes ligt bij een onaangesneden Jamon Iberica?
(op een volgende trip probeer ik een vleesmes mee te smokkelen met Ryanair... dat kan alleen ter inspiratie leiden) 

@Kruidnagel: dank! Ik doelde op een reeds voltrokken feit in mijn waanzin, wat zou kunnen verklaren waarom ze daar al zijn.

@katja: dopamine brengt niet steeds geluk. Dopamine is geluk. Kortstondig.

@Het grote blauw: dank! opnieuw!

@Madrid: zoals steeds lees jij mijn gedachten of bedoelingen erg accuraat. Of toch hoe ik ze wil laten klinken, zonder dwingend te zijn. Alles is reeds voltrokken. De hp, hoewel hij vindt dat hij bepalend is, is slechts een speelbal inderdaad. Zo zag ik het, maar je kan het anders zien. Of tenminste dat hoop ik :) Dank!
 

Lid sinds

1 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ha Tony, mooi opgebouwd en een verrassende wending op het eind. 

Ik vroeg me af of Rus, als je tenminste een inwoner van Rusland bedoelt, niet met een hoofdletter moet in de eerste alinea?

Lid sinds

4 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Jaaaah, wat heb ik dit met plezier gelezen! Leest makkelijk weg en is spannend. Ik zat er gelijk helemaal in. En wat het vleesmes betreft, in mijn ogen is het heel logisch. Leuk! Mijn fantasien maken alles wel af en zouden graag verder lezen. Nieuwsgierig naar meer, maar ook op een goede manier. 

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Tony, ik genoot van je spannende verhaal, met enkele mooie zinnen (Haar blauwe ogen straalden in mijn verlangen , ze wist dat die woorden enkel olie goten op zijn onvoorspelbaar vuur). De vaart zit erin en je schrijft het beeldend en inlevend, ik voelde mee met je HP en keek al uit naar een vurige scene met een beloning voor de reddingspoging. 

Lid sinds

2 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

@Sanne: dank! 

@JacV: wat klopt er niet volgens jou? Edoch Dank!

@Ton: dank voor de lovende woorden.

@Musonius: dank!

dank-oe-wel :)

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag Tony

Goede invalshoek om deze opdracht in te vullen. Je schrijft vlot en dat maakt het lezen aangenaam natuurlijk. Ik zou de spanning de de 'held' voelt naar de prachtige blondine persoonlijk wat sterker opbouwen, om zijn drang om te handelen wat dwingender te maken.

Coach Johanna

   

Lid sinds

2 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Dank Johanna, en helemaal gelijk met de te korte opbouw. Dat is dan wel een langer verhaal...

 

bedankt voor het compliment!