Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#337 No ball on tv

Zoals elke zondagmiddag zat Jeroen onderuitgezakt op zijn versleten Ikeabank tussen verschillende kanalen te zappen. Zijn nieuwe Indiase huisgenoot (en chef-kok voor Indiase cuisine op de dinsdag) Kumar kwam binnen. ‘ Gast, what are you doing? Je feel not goed vandaag he? Much Heineken?’. Kumar begon te lachen en zijn zwarte snor wapperde als een piratenvlag op zee. Jeroen reageerde verveeld. ‘Meh, het is altijd hetzelfde. Er is geen bal op tv’. Kumar keek op en fronste zijn wenkbrauwen.

‘Geen bal’, vroeg Kumar verbaasd. ‘What do you mean… with geen bal on tv?’. ‘ Nou gewoon’, reageerde Jeroen met een toon die impliceerde dat hij geen zin had in praten. ‘Er is niks op’. Kumar liep naar de oude bruine Philips-tv en bleef er schaapachtig voor staan. Hij keerde zich toen om naar Jeroen. ‘But.. er never was iets op tv? Hoe jij bedoel?’. Jeroen, zichtbaar gepijnigd door zijn kater, deed een poging meerdere zinnen uit zijn door nadorst getergde mond te krijgen. ‘ Kijk.. gast, er is gewoon geen bal op de tv. Niks, nada…niets! Dit hier, kijk.. is een afstandsbediening. Wanneer ik erop druk is er simpelweg niets op de tv’. Kumar fronste zijn pikzwarte Indiase wenkbrauwen tot nieuwe hoogtes. Wederom inspecteerde hij de bruine doos. ‘ But niets op? How can bal be op tv? Er was never bal op tv. Waar is bal? Who got bal?’. ‘ Oh gast..’ zuchtte Jeroen. ‘Ik bedoel dat er niets op tv is…niet op… maar in de tv. Ik eh.. bedoel, er is niks te zien. Als ik kijk naar de tv zie ik geen bal, snap je?’

Kumar keek bedenkelijk en wisselde zijn blik af en aan tussen zijn studentikoze huisgenoot en de tv. Kumar schraapte zijn keel alsof hij een belangrijke speech zou geven. ‘I understand’, zei Kumar met kalme stem. ‘ You mean dat de bal must be zien. In tv. Not op de tv’. ‘ Ja eh zoiets’ reageerde Jeroen maar versuft met inmiddels een kussen op zijn hoofd gedrukt. Kumar pakte de afstandsbediening van de bank en begon met zappen.

‘ Nummer tien Janssen aan zet. Hij  speelt hij door naar Remmersma.

Remmersmaaaaaaaaaaaa…. SCOOOOOORT!’

Vol trots richtte Kumar zijn blik naar Jeroen.

 ‘Asjeblief, bal op tv!’

 

Lid sinds

2 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Dekmantel, geweldig! Met een brede glimlach gelezen. Top! 
Tip: zet de gesproken teksten onder elkaar. Dan zie je beter wie wat zegt.

Je moet ook even aandacht schenken aan de interpuncties.
Hou bij de aanhalingstekens bijvoorbeeld de ELDA-regel in de gaten: eerst leesteken, dan aanhalingsteken.
Much Heineken?’. ---> Dit heb je bij verschillende vragende zinnen zo gedaan. Het aanhalingsteken staat goed achter het vraagteken, maar dan hoeft er geen punt meer achter. 
Er is geen bal op tv’.  --->  ... op tv.'

‘But.. er never ---> een beletselteken heeft drie puntjes met een spatie achter But.
'But ... er never 

‘ Ja eh zoiets’ reageerde Jeroen maar versuft met inmiddels een kussen op zijn hoofd gedrukt. -->  'Ja, eh, zoiets,' reageerde Jeroen versuft met inmiddels ....

 

Lid sinds

1 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Erg goed gevonden! Grappig geschreven. Misschien was het einde wel verwacht, maar daarom niet minder voldoening gevend!

kleine zeur: "Hij  speelt hij door naar Remmersma." => de tweede hij => hem?

 

Lid sinds

1 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Dekmantel,

Ik moest een beetje in je verhaal komen. Het is een leuke opzet om deze spraakverwarring als onderwerp voor de opdracht te gebruiken, maar die overheerst nu wel een beetje. Het misverstand heeft nu naar verhouding veel woorden gekost. Jeroen probeert nu te lang duidelijk te maken wat hij bedoelt. Niet inhoudelijk, maar in woordenaantal. Dat had misschien wat korter gemogen.

Maar eerlijk is eerlijk, de onthulling was het wachten waard en was ook erg leuk gevonden! 

Groetjes,

Nadine 

 

Lid sinds

4 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Tony, Katja, Nadine, Marianne en Musonius. Bedankt voor de reacties/feedback! Erg fijn. Ik neem het mee in mijn volgend verhaal!