Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#331 Hoogtepunt

In één keer al je kruit verschieten. Ik heb me nooit willen neerleggen bij zo'n treurige lotsbestemming. Er moet toch meer zijn dan dat korte moment van genot, die vluchtige ontlading in een van zwavel bezwangerde nacht? Meer dan dat ontnuchterende einde waarbij je uitgeblust en als een leeg omhulsel achteloos en als een stuk vuil wordt achtergelaten op het koude asfalt?
Mijn mede-vuurpijlen kijken me altijd wat meewarig aan als ik het onderwerp  ter sprake breng.
'Zo doen we het al sinds mensenheugenis' en 'wat wil je anders als vuurpijl?' zeggen ze dan, als ze al überhaupt de moeite nemen om naar me te luisteren.

Het vuurwerkverbod zorgt bij velen van ons voor een kort lontje, maar ik ben er nogal mee in mijn sas, want uitstel, ik ben ervan overtuigd,  is de sleutel naar het ultieme geluk. Juist voor vuurpijlen. Stel dat je het moment voor die uiteindelijke ontlading kan verlengen. De energie, het vuur dat zindert en kronkelt in je binnenste. De kracht die je nog niet prijsgeeft, maar gebruikt om verder, hoger te schieten dan een vuurpijl ooit kwam.
Om dan uiteindelijk in volle glorie te exploderen daar waar alleen de groten der aarde terecht komen: tussen de sterren.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Zelf behoor ik tot de categorie die oprecht hoop dat het uitstel afstel wordt, maar je stukje is weer van de bovenste plank!

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ha Chantal, Lekker barok opgeschreven met een thema dat universeel toepasbaar is, tot in bed aan toe. Kruid is trouwens kruit.

Lid sinds

3 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoi Chantal, hier kan ik heel kort over zijn. Prachtig!

Misschien een klein zeurtje:
Het vuurwerkverbod zorgt bij velen van ons voor een kort lontje, maar ik ben er nogal mee in mijn sas, want uitstel, ik ben ervan overtuigd,  is de sleutel naar het ultieme geluk.  ---- In deze zin staan veel komma's waardoor het lastiger lezen wordt. Mij is ooit verteld dat als je veel komma's in een zin nodig hebt, je beter twee kortere zinnen kunt maken.
Wellicht een punt na "sas" en dan: Ik ben ervan overtuigde dat uitstel de sleutel naar het ultieme geluk is.

Lid sinds

2 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Zeer goed.

Deze zin: 'Er moet toch meer zijn dan dat korte moment van genot, die vluchtige ontlading in een van zwavel bezwangerde nacht?' is geweldig!

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Allemaal dank voor het lezen en jullie complimenten!

@Gi, per gemeente een mooie vuurwerkshow, dat zie ik wel zitten!

@Ton, of misschien heeft ie het wel gewoon hoog in de bol, deze vuurpijl ;)

@Kruidnagel, oeps...direct aangepast!!

@Fief, dank voor je goede tip!

Lid sinds

1 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je zult dan ook net een filosofische vuurpijl zijn. Eigenlijk is dit een heel relevant verhaal over niet gehoord worden.