Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#322 - Er is leven na de dood...

29 oktober 2020 - 12:00

 

Zoals steeds, wanneer de hemelpoort in het Land van de Afgezaagde Stoelpoten opengaat, kijken de inwoners vol verlangen en zelfs een beetje smekend naar die goddelijke arm die enkele van hun naasten komt halen.
De inwoners, ook wel Stoelpoten of kortweg, Poten genoemd, bewonen het land per familie, per soort. Niet dat ze racistisch zijn. Nee, integendeel, ze hebben er zelf niets over te zeggen. Hun tijdelijke woonst wordt hen toegewezen door de Schepper. 
De arm van de Schepper reikt uit naar een gezinnetje van vier. Duidelijk een rijker gezinnetje, zij zijn volledig uitgedost in één of andere vintage of retro stijl. Zij woonden er nog maar pas.

“Dat was te denken he, hoewel mijn gezin en ik hier al jaren wonen, neemt De Schepper ons nooit. Maar of die vier het gaan overleven, is nog maar de vraag, volgens mij was één van hen een gebroken geval”.

De woorden van de Poot zijn nog niet koud, of ook hij en zijn gezin worden opgenomen. Niet veel later worden beide potenfamilies bij elkaar gelegd, gewassen, de hoofd- en voeteneinden worden wat bijgevijld, ze worden met olie in gemasseerd... Kortom, ze krijgen één voor één een wellnessbeurt om U tegen te zeggen. Diegene die een barst vertoonde krijgt, nadat hij werd gezalfd met een plakkerig spul, eenzelfde behandeling.

Niet ver van hen zien deze verwende families een inwoner van het Land van de Verlaten Tafelbladen. Dit Tafelblad is een heel grote houten ronde inwoner en lijkt, aan zijn kleurtje te zien, ook een wellnessbehandeling ondergaan te hebben. De Schepper neemt de acht Poten stuk per stuk en bevestigt ze aan het Tafelblad.

Zo fier als een pauw trotseren de Poten het gewicht van het Tafelblad.

De Poten wensen uiteraard dat alle inwoners van het Land van de Afgezaagde Stoelpoten, mogen verdergaan in hun leven en ook een reïncarnatie als deze zullen beleven.

 

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
29 oktober 2020 - 12:56

Mooi verhaal Emy.

Hoe poëtisch klinkt dat: het land van de verlaten tafelbladen, prachtig! Ik denk wel dat ze nog lang en gelukkig zullen samenleven.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
29 oktober 2020 - 13:24

Sfeervol en beeldend: ik zie de grote bladen zich onbeholpen voortbewegen (of misschien wel gracieus zweven) tussen dan wel over de pootjes. Tafelbladen met stoelpoten eronder is misschien wel veel van hen gevraagd. Worden het XL salontafels?

Spellinkjes: rijkt uit = reikt uit en te zijn = te zien.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
29 oktober 2020 - 13:39

Hoi Emy, bijzonder verhaal en mooie invulling van de opdracht. Graag gelezen.

De inwoners, ook wel stoelpoten of kortweg, poten genoemd  ---- volgens mij moet Stoelpoten of Poten met een hoofdletter, want het gaat over de inwoners van het Land van Afgezaagde Stoelpoten. 
Idem in de andere zinnen waarin het over Poten of de Poot gaat. 

Duidelijk een rijker gezinnetje, zij zijn volledig uitgedost in één of andere vintage of retro stijl.  --- bij "rijker" denk ik niet direct aan vintage of retro, maar meer aan design- of merkkleding.

hoofd- en voeteindes ----- hoofd- en voeteneinden

hele grote houten ronde inwoner  ---- heel grote ronde inwoner. 

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
30 oktober 2020 - 9:34

Dank je Fief en Kruidnagel,

Hoofdletters: Ik begon te twijfelen en had ze verwijderd omdat het gewoon poten waren, maar inderdaad spreken we in dit geval over inwoners.  Ook de andere aanpassingen heb ik met dank uitgevoerd.  (zien en reiken, man man man, Emy wat een fouten...). 
Les: Eerst wachten, na een tijdje pas terug nalezen en dan uploaden ;)

Rijker: Ik dacht zelf eerst aan "antiek" maar wilde toch gewoon de verbeelding van de lezer laten spreken... 

Sterkte: De tafelbladen worden in dit geval gedragen door 2 families van 4, moet volgens mijn verbeelding wel lukken :) 

 

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
30 oktober 2020 - 14:32

Hoi Emy, een kleine tip. Als je in Word werkt, kun je de tekst nakijken met "Editor". Die vindt je bovenaan op de takenbalk. Is niet 100%, maar je haalt er wel veel fouten mee uit je tekst.

Lid sinds

17 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 november 2020 - 15:45

Graag gelezen verhaal over recycling, vanuit het perspectief van stoelpoten met bijpassende denkbeelden over een hemelpoort. Het verhaal had je nog meer in een scène kunnen schrijven met handelingen, maar zo is het prima voor het doel van de schrijfopdracht.