Lid sinds

8 maanden 2 weken

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Administratie
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever

Wekelijkse schrijfopdracht #314

 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 314e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #314 - Emotie

Door Mabel Verstappen

Emoties kunnen alles beïnvloeden, iemand die boos of chagrijnig is heeft vaak minder zin om iets te doen dan iemand die vrolijk is. Ook verwerk je alle prikkels om je heen op een andere manier als je in een andere emotie zit. Beschrijf een alledaagse situatie vanuit twee emoties, gebruik voor beide stukjes maximaal 200 woorden en probeer hierbij de emotie niet bij naam te noemen, maar de lezer het echt te laten voelen. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
 • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
 • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mabel Verstappen schrijft met name fictie en heeft een blog over haar maagverkleining. Ze heeft diverse schrijfcursussen gevolgd en blijft zichzelf hier met plezier in ontwikkelen. Momenteel werkt ze in het onderwijs als technisch onderwijsassistent. Haar website is kiwiofbanaan.wordpress.com

 

Lid sinds

4 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Jaren geleden, lees ik als nieuwkomer, werden er reeds opmerkingen gemaakt over het feit dat enkele schrijfcoaches wel opdrachten verzinnen maar weinig of geen feedback geven. Heeft het iets te maken met de kwaliteit van de ingezonden stukjes? Voor de schrijvers is het niet erg aanmoedigend. Nu ja, gelukkig 'coachen' die elkaar regelmatig.

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ter verdediging van de andere coaches moet ik zeggen dat de meeste wel reageren en vaak ook snel. 
Ik ben het eens met Gi. We doen mee op dit forum om te leren, om feedback te krijgen en gewoon omdat het leuk is om te doen. Ik vind het altijd fijn als mensen reageren op mijn ingezonden verhalen. Ik probeer ook altijd te reageren op verhalen van anderen. Van elkaar leren we zoveel.
Maar de kers op de taart is voor mij de feedback van de coach. Als je wel een opdracht uitschrijft, maar vervolgens niet de moeite niet neemt om te reageren, geef je dan niet uit als coach.

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Ha Gi, dat is heel lief van je, maar ik geloof niet dat ik daar de aangewezen persoon voor ben. Ik moet zelf nog zoveel leren.

Lid sinds

1 maand 1 week

Rol

 • Gewone gebruiker

Vier! 

Ik vind de opdrachten leuk, maar heb nog geen enkele keer commentaar gehad van een schrijfcoach. Da's jammer. 

Lid sinds

4 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Oeps, ik heb nu pas door dat Maaike een redactielid zal zijn.  Het is dus op Mabels coaching dat wij wachten.